Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finansowanie PKW WHEN 20 tys. €) bez dochodu

Napisany przez sbj
Cześć,

istnieje jakaś poważna metoda, aby uzyskać 20 000 €, nie biorąc pod uwagę dochodu?

Samochód sam w sobie kosztuje około 25 tys. €, a ja chciałbym zadłużyć się na kwotę 20 tys. €.

Mamy wystarczająco dużo pieniędzy (moglibyśmy spokojnie wypłacić 25 tys. € z kieszeni), jednak w najbliższej przyszłości planujemy kupić Dom jednorodzinny. Aby to zrobić, potrzebne będzie wkład własny, dlatego nie chcemy oddawać części wkładu własnego. Będziemy także musieli wziąć kredyt na Dom jednorodzinny i nie chcielibyśmy, aby osoba biorąca kredyt miała inne zobowiązania kredytowe.

Dlatego chciałbym wziąć kredyt na samochód na siebie (jestem studentem).

Jednakże, ponieważ nic nie zarabiam, żadny bank na świecie nie da mi po prostu tak po prostu 20 000 €. A może jednak? Jeśli pokazalibyśmy samochód jako zabezpieczenie? Nie wiem.

W każdym razie, czy możecie podać możliwości otrzymania szybkiego kredytu w wysokości 20 000 € bez przedstawiania zaświadczenia o dochodach?

Można dyskutować o sensie naszej sytuacji, ale taka jest sytuacja. Proszę o zachowanie obiektywizmu.

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy możliwe byłoby, że jako student zostaniesz pożyczkobiorcą, właścicielem nieruchomości będącej zabezpieczeniem oraz poręczycielem, który zarabia pieniądze?
Czy to byłoby możliwe?

Napisany przez sbj

Co jeśli jako student zostaniesz kredytobiorcą, właścicielem nieruchomości, która stanowi zabezpieczenie, a pozostali współmieszkańcy będą zarabiać pieniądze jako poręczyciele?
Czy to byłoby możliwe?

Na razie nie mamy nieruchomości (informacja). Szukamy od miesięcy.

Czy to działa tak, jak mówisz? Dopóki przyszły finansista budowy (kupna domu) nie zostanie obciążony żadnym obciążeniem, dla nas nie ma znaczenia sposób postępowania. Szukamy nieruchomości (dlatego muszę otworzyć osobny wątek) i jak dotąd widziałem, że wkład własny odgrywa dużą rolę przy zakupie nieruchomości. A 20 000 to dużo pieniędzy. Nie chcemy mieć w przyszłości problemów z poszukiwaniem kredytu, dlatego obecnie szukam rozwiązania.

Czy właścicielem zabezpieczenia nie może być posiadacz pojazdu (czyli sam pojazd), a osoba, która w przyszłości weźmie kredyt na zakup domu, będzie poręczycielem?
Czy istnieją jakieś wady bycia poręczycielem (w przyszłości)?

Napisany przez Justus
Cześć sbj,

jak to ma działać?

Chcesz wziąć kredyt w wysokości 20 000 € jako student (bez własnego dochodu?). Nawet przy okresie spłaty wynoszącym 84 miesiące, musisz co miesiąc spłacać co najmniej 250-300 €. Do tego dochodzą miesięczne szacunkowe koszty utrzymania samochodu w wysokości 150 €. Skąd ma pochodzić ta kwota?

Samochód już służy jako zabezpieczenie dla banku, ponieważ regularnie zostaje przekazany w trybie zastawnym. Ale jeśli jeździłeś nim z terenu dealera, to od razu traci na wartości o 3-4 tys. €. I tak będzie, im starszy się stanie.

Nie otrzymasz pożyczki od uczciwego banku. U tego, kto oferuje ci finansowanie, skończysz tylko płacąc i nic nie otrzymując.

Pozdrowienia Justus

Napisany przez Martin79HN
Cześć sbj,

Chciałbym kupić auto za 5.000€ własnego kapitału.
Chociaż znalezienie rodzinnego samochodu nie jest łatwe.

W ten sposób kapitał własny jest oszczędzony, a po zbudowaniu domu i zaplanowaniu kosztów zawsze można sprawdzić, czy można sobie na to pozwolić, czy nie.

Myślę, że wpisanie się jako poręczyciel, zabezpieczenie kredytu sprawia, że kredyt samochodowy szybko staje się drogi.

Liczymy tylko to, co mamy obecnie do dyspozycji.

Na przykład, moja żona studiuje i skończy za 1 1/2 - 2 lata.
Na finansowanie nie jest obecnie dodawany fikcyjny dochód, który może osiągnąć. Oczywiście, planujemy dokonywać nadpłat, ale nie w ramach stałych rat!

Czy musi to być samochód roczny czy nowy?

Pozdrowienia

Martin

Napisany przez sbj

Cześć sbj,

jak to ma działać?

Skąd ma pochodzić pieniądze?

Mamy wystarczająco pieniędzy, a także zarabiamy w rodzinie wystarczająco dużo. Więc nie będę płacił niczego sam, chciałem tylko być samodzielnie dłużnikiem. Oczywiście w papierowej formie muszę oddać pieniądze, ale nieoficjalnie już to załatwiliśmy. Nie mamy problemów z pieniędzmi, obecnie staramy się zwiększyć nasz kapitał własny, więc nie chcemy niepotrzebnie tracić części kapitału na samochód, którego bardzo potrzebujemy.

Cytat od Martina79HN

Cześć sbj,

kupiłbym auto za te 5 000 € kapitału własnego.
Nawet jeśli trudno znaleźć odpowiedni samochód rodzinny.

W ten sposób kapitał własny jest oszczędzony, a po zbudowaniu domu i zaplanowaniu kosztów możesz zawsze sprawdzić, czy możesz sobie na to pozwolić czy nie.

Myślę, że wpisanie się jako poręczyciel, zabezpieczenie kredytu może sprawić, że kredyt samochodowy stanie się szybko drogi.

Musi to być samochód z drugiej ręki czy nowy?

Cześć.
W zasadzie możemy sobie na to pozwolić, więc na drogie auto i Dom (nieoficjalnie). Mam jednak obawy, że możemy mieć problemy z finansowaniem budowy (Dom wart 350-450 tys. euro, szukamy). Szczerze mówiąc, otrzymamy wsparcie od moich dziadków, którzy nie mieszkają tutaj. Obecnie posiadamy kapitał własny w wysokości około 100-150 tys. euro. Jednak łącznie zarabiamy w domu 4000 € netto (3 osoby).
Ten, kto sfinansuje nieruchomość (2500 €).

Jeśli teraz dodamy mu kredyt samochodowy, na pewno pojawią się problemy z finansowaniem budowy. Obecnie staram się temu zapobiec. Moglibyśmy jednak od razu wypłacić 25 tys. euro w gotówce, ale jak już wspomniałem, każdy grosz jest ważny dla finansowania budowy (nieruchomość 350-450 tys. euro, jesteśmy w trakcie poszukiwań).

Niestety nie ma opcji na zakup auta wartego 5 tys. euro, ponieważ zamierzamy mieć auto na 10 lat i ma być to porządne (obecne auto zaczyna powoli odmawiać posłuszeństwa).

Pozdrowienia

Napisany przez Justus
Cześć sbj,

to nie zadziała. Gdy pojawiłeś się w banku i powiedziałeś, że chcesz pożyczki bez własnych dochodów, ale masz poręczyciela, który może to opłacić, bank powie, niech poręczyciel stanie się pożyczkobiorcą.

Jeśli bank sam zaakceptuje tę konstrukcję, poręczyciel musi podać, że jest poręczycielem twojej pożyczki podczas składania wniosku o finansowanie budowy. W takim przypadku bank przypisze finansowanie samochodu poręczycielowi, ponieważ ty sam nie masz dochodu. Nie ma tu sposobu, aby to zmienić.

Jeśli w ogóle ma to szansę powodzenia, musisz mieć poręczyciela spoza swojej rodziny.

Napisany przez sbj
Cześć,

wiedziałem, że w banku nie będzie tak łatwo. Dlatego przyszedłem tutaj, żeby zapytać, czy istnieje możliwość załatwienia sprawy bez natychmiastowej kontroli.

Ale niestety nie ma. Pokazanie samochodu jako zabezpieczenia również nie wystarcza.

Wygląda na to, że będziemy musieli sami zapłacić z własnej kieszeni.

Dziękuję za pomoc.

Napisany przez Ophelia
Cześć,

Myślę, że możą tu pojawić się trudności. W przypadku istniejącego obciążenia w wysokości 20 000 euro, drugi bank dokładnie zbada, na ile możliwe jest dalsze zrealizowanie zakupu domu. Dlatego warto rozważyć inne możliwości. Co jest dla rodziny ważniejsze... Dom czy samochód... w zależności od tego należy podjąć decyzję... przecież nie zawsze trzeba kupować nowy samochód. Ten ma zbyt duży spadek wartości.... zastanów się więc nad zakupem samochodu używanego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata