- pn wrz 22, 2014 6:14 pm
Cześć,
jestem nowy i mam nadzieję, że publikuję w odpowiedniej kategorii!
Oto moje zmartwienie:
Mam ubezpieczenie Riester w Generali i właśnie staram się zrozumieć opłaty.
Pod punktem
Koszty administracyjne jest napisane:
Dopłaty i dodatkowe składki własne: 3,00% dopłat i dodatkowych składek własnych jednorazowo, doliczając 0,20 promila gwarantowanego kapitału i kapitału funduszu miesięcznie. dodatkowe składki własne jednorazowo, doliczając 1,2% miesięcznej renty ubezpieczonej.
Nic z tego nie rozumiem. Tak, nawet uważam ten zdanie za gramatycznie niekompletne. Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak mam obliczyć moją opłatę administracyjną?
W 2013 roku moje oszczędności wynosiły 1455,-, a zapłaciłem na nie 146,- opłaty administracyjnej.
Generali nie udziela informacji. Czy ktoś może to wyjaśnić?
Dziękuję z góry!
jestem nowy i mam nadzieję, że publikuję w odpowiedniej kategorii!
Oto moje zmartwienie:
Mam ubezpieczenie Riester w Generali i właśnie staram się zrozumieć opłaty.
Pod punktem
Koszty administracyjne jest napisane:
Dopłaty i dodatkowe składki własne: 3,00% dopłat i dodatkowych składek własnych jednorazowo, doliczając 0,20 promila gwarantowanego kapitału i kapitału funduszu miesięcznie. dodatkowe składki własne jednorazowo, doliczając 1,2% miesięcznej renty ubezpieczonej.
Nic z tego nie rozumiem. Tak, nawet uważam ten zdanie za gramatycznie niekompletne. Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak mam obliczyć moją opłatę administracyjną?
W 2013 roku moje oszczędności wynosiły 1455,-, a zapłaciłem na nie 146,- opłaty administracyjnej.
Generali nie udziela informacji. Czy ktoś może to wyjaśnić?
Dziękuję z góry!