Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt 20 000 euro

Napisany przez charly75
Cześć drodzy przyjaciele,

O mnie: Mam 20 lat, pracuję jako pielęgniarka w służbie zdrowia w regionalnym szpitalu. Zarabiam od 1800 do 1950 euro NETTO w zależności od zmiany.

Miesięczne wydatki: 110 euro na ubezpieczenie samochodu, 50 euro na abonament telefoniczny.

Potrzebuję tego kredytu jak najszybciej. Chciałabym spłacić go w ciągu 36-48 miesięcy!

Mały problem: mam umowę na czas określony do 01.10.2015.

Nie mam żadnych długów ani negatywnych wpisów w Biurze Informacji Kredytowej!

Czy ktoś może mi szczegółowo pomóc? A może lepiej zrezygnować?

Napisany przez Alex76
Przy kwocie 20 000 euro miesięczne raty będą wynosić od 440 do 540 euro, w zależności od okresu kredytowania! Po co to się robi? Dlaczego ryzykujesz tak ważne / pilne sprawy?

Do czego jest potrzebny ten kredyt? Zwłaszcza biorąc pod uwagę okres zatrudnienia na czas określony, nurtuje mnie pytanie, dlaczego chcesz pożyczyć 20 000 euro, w okresie, w którym, jak na dzień dzisiejszy, przez 75% okresu kredytowania nie będziesz mieć dochodu. Czy zatrudnienie zawsze jest automatycznie przedłużane? Czy od razu znajdziesz kolejną pracę? Planujesz korzystać z zasiłku dla bezrobotnych w trakcie spłaty kredytu?

Ponadto Twoje wydatki są bardzo skromne. Jakie to auto z ubezpieczeniem za 100 euro miesięcznie? Czy może wysoka klasa SF jest spowodowana tym, że jesteś młodym kierowcą? Czy pieniądze są potrzebne na zmianę samochodu?

Należałoby zestawić wszystkie miesięczne wydatki z wprowadzonymi danymi i sprawdzić, czy nadal pozostanie wystarczająca kwota na spłatę kredytu. Wynajem, koszty paliwa, inne zobowiązania (kredyt na telefon komórkowy), jedzenie, picie, karta komunikacji miejskiej, życie kulturalne, oszczędności itp. także muszą zostać opłacone. Jeśli razem wynoszą 1750 euro, to raczej bym wzruszył ramionami na początkowe pytanie. Jeśli jednak dochodzisz do kwoty około 1300 euro, to może już tak. Wtedy co miesiąc mógłbyś oszczędzić więcej niż 500 euro, i pojawia się pytanie, dlaczego tego nie robisz albo dlaczego nie robiłeś tego w przeszłości. Wtedy nie musiałbyś brać kredytu.

Stawiam zatem na pierwszy scenariusz, w którym miesięczne koszty w gruncie rzeczy (jeśli będziemy szczerzy) pochłaniają dochody.

Z powyższymi punktami, podczas składania wniosku kredytowego, ze względu na umowę na czas określony, nie otrzymasz pozytywnej odpowiedzi.

Napisany przez charly75
Cześć Alex,

chcę po prostu mieć pieniądze do swojego prywatnego użytku. Konkretnie chodzi mi o nowe meble i długo oczekiwane wakacje w USA!

Już wspomniałem, że jest to prawdopodobnie mały problem, i sam uważam to za głupie - ale na dzień dzisiejszy niestety nie mogę tego zmienić.

I nie, nie liczę na zasiłek dla bezrobotnych, ponieważ nie chcę i nie zamierzam być bezrobotny! Jeśli mojemu obecnemu pracodawcy (szpitalowi) nie przedłużą umowy (co prawdopodobnie się nie stanie!!).

Jeżdżę BMW 320i E92 Coupe, nie finansowane, tylko kupione za gotówkę! Mam dwa książeczki oszczędnościowe w Sparkasse i umowę oszczędnościową budowlaną, gdzie łącznie mam około 6000-8000 euro (nie mam teraz tej sumy dokładnie przed sobą!). Jestem ubezpieczony w Generali. Auto jest zarejestrowane i ubezpieczone na mnie. Obecnie mam SF4.

Nie płacę czynszu, ponieważ mieszkam u rodziców. Nie mam również dzieci i nie palę. Koszt paliwa miesięcznie to około 140 euro.

W weekendy nie wychodzę zbyt często, ponieważ mam chłopaka, . . . Jednak on jest jeszcze w trakcie nauki!

Nawet z przyjemnością podjąłbym pracę dorywczą na podstawie 450 euro.

Jeśli chodzi o raty w wysokości 500-550 euro, w ogóle nie stanowiłyby dla mnie problemu, a raczej byłbym zadowolony z możliwości szybkiego spłacenia kredytu!

Napisany przez Alex76
Winę za konsumpcję, czyli wydawanie przyszłych dochodów już dzisiaj na rzeczy, które wkrótce stracą swoją wartość, u mnie nie wchodzi w grę.

Jeśli jednak pominiemy to w twoim przypadku, ponieważ w wieku 20 lat po prostu sobie tego życzą, to warunki ramowe przynajmniej mówią same za siebie, pomijając kwestię ograniczenia czasowego.

W banku raczej nie odniesiesz sukcesu.
Być może w Smava, Auxmoney i podobnych.

Coś innego: Oddajesz swoje pieniądze bankowi za mniej niż 1% odsetek i jednocześnie chcesz wziąć kredyt ratyfikacyjny na 7% +x?
Dlaczego? Powinieneś zrezygnować z tego młodzieńczego lekkomyślności. Wiem, że w twoim wieku tego się nie chce słyszeć, ja też wtedy nie chciałem, ale też nikt nie próbował mi tego wtedy wyjaśnić.

Pomysł:
Rozdziel meble i urlop. Przesuń terminy. To oszczędzi odsetek i nie nadmierza miesięcznego obciążenia.

Jeśli chodzi o budżet, myślę, że będziesz chciał spędzić kilka tygodni w USA. Kiedy to ma się odbyć? Teraz, podczas ograniczenia czasowego, czy po nim? Jeśli będziesz długo poza domem, nie będziesz musiał finansować mebli w domu.

Meble za pięciocyfrowe kwoty nie są kupowane, gdy się jeszcze mieszka z rodzicami. Dlaczego nie wykorzystasz bezodsetkowych pieniędzy ze swoich książeczek oszczędnościowych na urlop? Następnie zastanów się nad zakupem nowych mebli. Kilka tysięcy euro na książeczkach oszczędnościowych możeś w ciągu kilku miesięcy znowu zaoszczędzić, jeśli naprawdę tego potrzebujesz.
Jesteś jeszcze młody, być może zaczniesz inwestować co dwa miesiące 1000 euro w akcje dywidendowe. W ten sposób szybko zbierzesz miesięczny dochód i nie będziesz musiał martwić się o prace za 450 euro.

Napisany przez ILvanFUN
Jestem również z branży pielęgnacyjnej! Pielęgniarki oraz opiekunowie osób starszych nie powinni się martwić o brak pracy - co powinny także wiedzieć banki (o ile zaświadczenie o niekaralności jest w porządku)... może więc po prostu poczekać rok, szukać nowego stałego zatrudnienia i wtedy spróbować?! albo po prostu zmienić pracodawcę teraz?! Na każdym rogu poszukiwany jest personel pielęgnacyjny... można wybrać, gdzie chcesz pracować!
Czy można w ogóle zgodzić się na umowę czasową w tej sytuacji kryzysowej?! mh...

Napisany przez matti85
A więc nie widzę w tym problemu:
Dlaczego? Bardzo proste, tutaj chodzi o zbyt wielu moralizatorów. Nawet jeśli chodzi o samochód, kobieta powinna oszczędzać 4 lata tylko po to, żeby to zapłacić gotówką przy oprocentowaniu zbliżającym się do zera? Bez sensu. Jednak należy móc sobie pozwolić na ratę bez większych ograniczeń.

Mogę polecić Ci ING Diba. Mają obecnie 4,99% dla kredytów konsumpcyjnych. Wystarczy wprowadzić dane online, a otrzymasz stosunkowo szybką odpowiedź. Auxmoney i cała reszta jest znacznie za droga z punktu widzenia oprocentowania. Gdyby twój skoring w Biurze Informacji Kredytowej był negatywny, w porządku. Moja dziewczyna również pracuje jako pielęgniarka i zapotrzebowanie jest znacznie większe niż podaż. Mogłaby każdego dnia zmienić pracodawcę bez utraty wynagrodzenia.

Moim zdaniem, spróbuj szczęścia w Dibie. Dane pasują dobrze. Korzyścią jest, że jeśli kiedyś będziesz mieć więcej pieniędzy, możesz szybciej spłacić kredyt i nie poniesiesz kosztów przedterminowej spłaty.

Napisany przez charly75

jestem również pochodzący z branży opieki! Pielęgniarki oraz opiekunowie osób starszych w zasadzie nigdy nie powinni się obawiać braku pracy - co banki powinny również wiedzieć (jeśli świadectwo o niekaralności jest w porządku) ... więc może po prostu poczekać ten rok, zdobyć nowe stałe zatrudnienie i spróbować wtedy?! albo po prostu teraz zmienić pracodawcę?! Personnel pielęgniarski jest poszukiwany na każdym kroku ... można wybrać, gdzie się chce pracować!
Jak można w ogóle zgodzić się na umowę tymczasową w tej sytuacji kryzysowej?! mh...

Cześć :-)

też nie mam obaw, ponieważ, jak słusznie zauważyłeś, wiem, jak niedobór pracowników jest w tej branży! Tak, odbyłem tam szkolenie, a szef personalny powiedział mi, że jeśli po tych dwóch latach wszystko pójdzie dobrze, dostanę umowę na czas nieokreślony! Ta deklaracja teraz jednak niewiele mi pomaga,...

Słyszałem, że easycredit jest względnie wyrozumiały w tej kwestii, można tak powiedzieć?

Czy ktoś mógłby się odnieść do tego?

Co do pokoju/mebli:
To jest moje pokój dziecięce, rodzice raczej nie będą płacić za meble i telewizor dla dwudziestoletniej dziewczyny, która już jest dorosła :P

Jestem świadomy zobowiązania na 36 lub 48 miesięcy - i to nie są sprawy, którymi zajmuję się od wczoraj! Dążyłem do tego celu i rozważałem te kwestie od pół roku, teraz podejmuję temat. Nie byłem jeszcze w moim banku...

Napisany przez charly75

Tak więc nie widzę tu problemu:
Dlaczego? Otóż po prostu jest zbyt wielu moralizatorów. Nawet jeśli chodzi o samochód, powinna oszczędzać przez 4 lata tylko po to, aby płacić gotówką przy stopach procentowych kierujących się w stronę zera? Całkowity absurd. Po prostu trzeba móc sobie pozwolić na ratę, nie musząc zbyt się ograniczać.

Mogę polecić Ci ING Diba. Obecnie oferują kredyty konsumenckie w wysokości 4,99%. Po prostu wprowadź dane online, a następnie otrzymasz dosyć szybko odpowiedź. Auxmoney i cała ta otoczka są zbyt drogie, odnosząc się do oprocentowania. Gdyby Twój scoring w BIK był negatywny, to w porządku. Moja dziewczyna również pracuje jako pielęgniarka, a popyt jest znacznie większy niż podaż. Mogłaby w każdej chwili zmienić pracodawcę bez utraty wynagrodzenia.

Moja rada to spróbuj szczęścia w Dibie. Pod względem danych pasuje to doskonale. Zaletą jest to, że gdy masz więcej pieniędzy, możesz szybciej spłacić i nie płacisz odsetek za wcześniejszą spłatę.

Wynagrodzenie świąteczne 1800,- euro netto, które zawsze mi zostaje, oraz premia urlopowa w lipcu 900 euro... Byłoby fajnie, gdyby można było od razu spłacić! Spróbuję szczęścia w Dibie!

Chętnie przyjmę też inne propozycje!!

Napisany przez matti85
W takim razie jesteś w Diba absolutnie dobrze. Możesz również skorzystać z oferty wielu sklepów meblowych oraz Saturna/Mediamarktu oferujących finansowanie w wysokości 0,0%.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
jeśli chodzi o zwykłe kryteria zdolności kredytowej, wszystko będzie w porządku.
Problemem będzie umowa o pracę na czas określony, ponieważ banki zazwyczaj finansują jedynie z okresu trwania umowy i odpowiednio obciążenie ratami będzie bardzo wysokie.
Istnieją wyjątki, jeśli poprzednia umowa pracownicza była u tego samego pracodawcy.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

także nie widzę tutaj problemu:
Dlaczego? bardzo prosto, tutaj po prostu zbyt wielu apostołów moralności chodzi wokół. Nawet jeśli chodzi o samochód, powinna zaoszczędzić 4 lata tylko po to, aby zapłacić gotówką przy stopach procentowych zbliżających się do zera? Kompletna bzdura. Jednak należy móc sobie pozwolić na ratę, nie musząc się zbytnio ograniczać.

Niestety, istnieją tacy apostołowie moralności, czy też doświadczeni życiowo, którzy czasami mogliby wnieść inną perspektywę.

Problem polega na tym, że około 8 000 EUR leży na rachunku z pewnie marnej stopy procentowej, a z drugiej strony planuje się wziąć 20 000 EUR po co najmniej 4,99% (przypuszczam, że raczej wyższa stopa procentowa).

Z uwagi na czasowe zatrudnienie takie atrakcyjne oferty i tak nie będą dla ciebie dostępne, ponieważ właśnie takie banki nie podejmą takiego ryzyka. Raczej będzie to któryś z banków, gdzie sprzedawana jest ubezpieczenie od niespłacenia długu wraz z oprocentowaniem powyżej 10%.

Napisany przez matti85
Tak, Panie Herrmüller, wiem, że Pan do nich należy. Nie wiem, czy ma to związek z doświadczeniem życiowym. Według mnie to sposób patrzenia na życie. Dopóki mogę sobie pozwolić na raty bez ograniczeń, jest w porządku. Dopóki nie wpadnę w debet lub już w nim jestem. Jeśli tak się dzieje, należy najpierw uporządkować swoje normalne wydatki i przychody.

Napisany przez Alex76
Nie ma to nic wspólnego z moralnością. Każdy powinien robić to, co uważa za słuszne. Inni mogą tylko dawać impulsy do myślenia. Patrz informacja o dostępnych i nierentownych środkach w porównaniu z zaciągnięciem kredytu. Nawet ten, kto chce wydać 20000 euro na meble i wakacje, powinien to zrobić, jeśli uważa to za sensowne. Jest zrozumiałe, że życie ma różne cele. Dla mnie niezależność finansowa zawsze była ważniejsza od konsumpcji. Jestem raczej pasywnym odbiorcą niż aktywnym konsumentem - zwłaszcza jeśli to się rozsądnie komponuje. Mamy też ładne meble, byliśmy już kilka razy w USA i jeździmy również ładnym szwedzkim kombi. Ale nie muszę już w wieku 37 lat wskakiwać w karuzelę życia i zmagać się z pracodawcami, umowami na czas określony lub bankami (kredytodawcami). Mogę tylko dawać wskazówki, pomysły i sugestie. Każdy musi to sam wdrożyć i zaakceptować. Być może źle zrozumiałem ten wątek początkowy. Gdybym przewidział, że chodzi tylko o to, gdzie złożyć wniosek kredytowy na korzystnych warunkach, mógłbym po prostu zamieścić link do porównywarki kredytów: Kalkulator finansowy rat kredytowych | Reich-mit-Plan.de Tam nie ma nawet ING-Diba. Gdyby się pojawiła, to i tak nie byłaby w pierwszej trójce. Na pierwszych trzech miejscach z kwotą 20000 euro i 48 miesiącami są Barclaycard, SWK i Cortal Consors z miesięcznymi ratami od 440 do 446 euro. Oprocentowanie od 2,79%. Wygląda na świetną ofertę, którą można jeszcze przebić tylko zerowym finansowaniem! Nawet sam to zrobiłem już z robotem koszącym i produkty Apple! Jednak miałem na to gotówkę i jednocześnie ją zainwestowałem! Ale o to właśnie chodzi. Życie na kredyt nic nie kosztuje. Tak więc, po co się nad tym zastanawiać ... Miłego pobytu w USA. Serdecznie polecam, czasami tam jest naprawdę pięknie!

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Ja Herrmüller ich weiß Sie sind einer davon. Ob es mit Lebenserfahrung zu tun hat weiß ich nicht. Meiner Meinung nach ist es eine Lebenseinstellung. Solange ich mir die Raten leisten kann ohne mich einzuschränken ist es vollkommen ok.
Solange man nicht ins Dispo rein kommt oder schon drin ist. Sollte dies der Fall sein sollte man erstmal bei seinen normalen Ausgaben und Einnahmen aufräumen.

Habe da mal drüber nachgedacht, Moralapostel ist doch der falsche Begriff. Spassbremse trifft es eher......

Was man hier so oft liest ist einfach das sehr gut gemachte Marketing der Konsumgüterindustrie Warum auf was sparen, kauf doch gleich und zahl später

Das Problem ist nur, das meist die Freude an dem neuen Konsumgut lange schon verblasst ist, während man noch eine lange Zeit an Ratenzahlung vor sich hat.....

Napisany przez matti85
Jestem tego samego zdania, dopóki ktoś może sobie na to pozwolić i nie jest na minusie, można sobie na coś takiego pozwolić. Dlaczego nie. Zwłaszcza jeśli chodzi o towary, za które nadal masz wartość równowartościową. Osobiście nigdy nie finansowałbym podróży, ponieważ po powrocie z wakacji nie ma już wartości. Znam też kilka osób, które mają tyle finansowań, że tracą nad nimi kontrolę lub nawet muszą dorabiać. Nie jestem zwolennikiem kredytu ratalnego. Nigdy go nie miałem i nie mam. Często to zależy od tego, czy potrafisz zarządzać swoimi pieniędzmi. Jeśli nie, powinieneś albo zarabiać więcej (dorywcza praca) albo nauczyć się zarządzania finansami. Ale teraz już odchodzimy od tematu.

Napisany przez Reinsch
Warto pamiętać, że za pośrednictwem kredytu nie zyskujemy dodatkowych środków. Każdy euro wpłacony na konto staje się zobowiązaniem, które trzeba będzie spłacić w przyszłości. Dlatego ktoś, kto zmuszony jest zaciągnąć kredyt, aby utrzymać swój poziom konsumpcji, wydaje pieniądze, których nie ma.

Inaczej jest w przypadku inwestycji długoterminowych, takich jak samochody, meble itp. Tutaj obowiązuje zasada finansowego zarządzania: Okres finansowania powinien odpowiadać okresowi trwania użytkowania. Czy jednak w konkretnych przypadkach jest to mądre podejście, to już inna sprawa, ponieważ:

1. kredyty generują koszty. Wszyscy narzekają na niskie stopy procentowe odnośnie oszczędności, ale nikt nie zastanawia się nad faktem, że pożyczając pieniądze poprzez kredyt, w rzeczywistości inwestujemy ze złym oprocentowaniem (plus opłaty). Trudno zrozumieć, dlaczego ktoś chciałby oszczędzać pieniądze na lokacie oprocentowanej na 1%, a jednocześnie płacić odsetki od kredytu na poziomie 5% i więcej.

2. W przypadku braku kontroli nad kredytami lub finansowaniem, łatwo jest stracić orientację. Kiedy uświadomimy sobie, że żyjemy ponad stan i spłaty kredytów stają się możliwe tylko poprzez zaciągnięcie nowych pożyczek, często jest już za późno. Szczególnie w sytuacjach, gdy...

3. ... nagle zmienia się sytuacja finansowa. Samochód ulega awarii, wzrasta czynsz, pojawia się nowy członek rodziny, kiedy praca, której byliśmy pewni, nagle zanika, lub gdy życie stawia przed nami inne trudności.

Wszystkie te problemy są obce dla tych, którzy trzymają się zasady Wydawaj tylko to, co naprawdę posiadasz. Dodatkowo pozwala to na gromadzenie kapitału własnego, co w przypadku mentalności Najpierw kupię, a potem zastanowię się, jak to spłacę może być trudne.

Napisany przez Stefandb
Miałem dobre doświadczenia z auxmoney.....

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Annaba = Spam

Napisany przez Spessartraeuber
Jeśli ktoś dobrze się zastanowił i jest gotowy nadal płacić za coś, co już minęło, może to zrobić.
Jeśli poza tym nie ma się zbyt wielu wydatków, dochody pasują do planu.

Należy zastanowić się nad tym, kiedy potrzebne będą pieniądze.
Nie ma sensu finansować pieniędzy, których jeszcze nie potrzebujemy.

Jeśli obecnie masz np. 500€ nadwyżki i wylatujesz za 6 miesięcy, możesz zaoszczędzić 3000€, które nie musisz finansować.

Powinieneś zadać sobie kilka pytań.
Kiedy planowany jest zakup mebli?
Kiedy podróż do USA?

Jak dzieli się kwota 20.000€ na te dwa cele?
Czy nie byłoby korzystniej wykorzystać kapitał własny?
Ponieważ kapitał własny prawie nie przynosi zysków, a kredyt generuje koszty odsetek.

Możesz również sprawdzić, czy meble można sfinansować bezpośrednio w sklepie meblowym.
Tutaj należy porównać, co może być sensowne, ale niekoniecznie.
To samo dotyczy telewizora.

W tych przypadkach należy przyjrzeć się, porównać i obliczyć, co jest bardziej korzystne.

Napisany przez charly75
Cześć,

mała aktualizacja. Otrzymałem kredyt w wysokości 7500 euro od banku easycredit z oprocentowaniem 9,90 procent! Bank nie mógł mi dać więcej. Co było fatalne, to koszty utrzymania oraz czynsz, który jest mi obciążany, nawet jeśli nie płacę czynszu i nie będę miała, i nawet jeśli moje koszty utrzymania zdecydowanie nie wynoszą 705 euro..

Szkoda.

Macie jakieś pomysły? Czy powinienem teraz zadłużyć się w innym banku? Czy szukać prywatnej osoby?

Czas trwania kredytu to 36 miesięcy, zalecane przez panią z banku VR!

W dniu 30.09. napisałeś, że chcesz wydać pieniądze na meble i wakacje w USA.
Teraz piszesz, że Twoje koszty utrzymania nie wynoszą 705 EUR.
Czy naprawdę opłaca się brać kredyt na wakacje?
Moim zdaniem nie.

Napisany przez charly75

W dniu 30.09. napisałeś, że chcesz wydać pieniądze na meble i wakacje w USA.
Teraz piszesz, że twoje koszty utrzymania nie wynoszą 705 euro.
Czy naprawdę ma sens brać kredyt na wakacje?
Moim zdaniem nie.

Cześć,

Nie wiem, czy źle się wyraziłem. Sprawa z wakacjami dalej stoi. Te 7500 zostały wzięte na dowolne wydatki.

Jednak niewielka kwota wynika stąd, że z mojego wynagrodzenia netto, bank potrąca około 300 euro za czynsz i około 705 euro na koszty utrzymania. Zostaje mi wtedy około 700 euro i kilka drobnych, stąd wynika ta suma 7500, którą maksymalnie mogę dostać.

Więcej jeszcze: Na pewno nie mam tak wysokich wydatków jak czynsz czy koszty utrzymania, niestety doradca z VR-Bank nie mógł nic zrobić...

Dlatego jeszcze raz:

Czy lepiej zaciągnąć kredyt gdzie indziej (czy to ma sens?)
czy polegać na prywatnej osobie?

Napisany przez Alex76
Czy to oznacza refinansowanie właśnie zaciągniętego kredytu? Dlaczego zatem został on w ogóle zaciągnięty? Wydaje mi się, że wszystkie banki liczą tak jak VR-Bank. A jeśli chodzi o osoby prywatne, pytanie brzmi, w jaki sposób zostanie znaleziony ten kredyt. Czy w swoim środowisku prywatnym, czy poprzez platformę kredytową. Tutaj pojawia się pytanie, czy oprocentowanie będzie o wiele bardziej korzystne.

Napisany przez charly75

Czy to oznacza refinansowanie właśnie zaciągniętego kredytu?
Dlaczego w takim razie został wzięty?
Sądzę, że wszystkie banki liczą tak jak VR-Bank. W przypadku prywatnych osób pytanie brzmi, w jaki sposób chce go znaleźć. W środowisku prywatnym czy poprzez platformę kredytową. Wówczas pojawia się pytanie, czy oprocentowanie stanie się znacznie korzystniejsze.

Cześć Alexie!

Z powodu potrzeby :-) Chciałem po prostu coś zamiast niczego. Nie żałuję, ale tak naprawdę potrzebuję co najmniej podwójnej kwoty.

Jestem otwarty na każdą propozycję i wskazówkę.

Pozdrowienia

Napisany przez Alex76
Zazwyczaj odsetki są uwzględnione w przypadku kredytów ratalnych, gdy teraz refinansujesz. Bank otrzymałby odsetki przez 36 miesięcy w wysokości niemal 10% za darmo. Uważam, że jest to bardzo rozrzutne. W innych bankach kredyt ten prawdopodobnie zostałby uwzględniony w rejestrze dłużników i wpłynąłby na obciążenie w ramach budżetu domowego.

Pozostaje Ci teraz pewnie tylko prywatna ścieżka dla pozostałej kwoty.

Napisany przez charly75
Dziękuję za wyjaśnienie!

Jeśli znajdę kogoś prywatnego, spłacę natychmiast 7500 za darmową spłatę dodatkową!

Czy są tu dobre platformy czy nawet stowarzyszenia?

Napisany przez Alex76
Tak, jest kilka. Oto przegląd
https://www.lending-school.de/private-kredite-p2p/

Napisany przez Suxxess
Wiem, że teraz jesteś podekscytowany planowanymi wakacjami w USA. Ale jesteś jeszcze młody i masz cały czas świata.

Co bym zrobił:
1) Wycofałbym się / spłaciłbym bieżący kredyt
2) Pracowałbym dalej i oszczędzał do 15.10.2015
3) Kupiłbym meble z dotychczasowych oszczędności

Za rok prawdopodobnie będziesz potrzebował tylko ułamka obecnego żądania kredytowego i będziesz mógł przedstawić umowę na czas nieokreślony. Czy powiedziałeś bankowi, jakim autem jeździsz i czy zaoferowałeś je jako zabezpieczenie?

W ten sposób potrzebna suma kredytu powinna być łatwo do udźwignięcia, a warunki kredytowe byłyby znacznie lepsze. To marzenie, ale w zasadzie jest to konsumpcja na kredyt. I należy unikać, jeśli to możliwe.

Tak samo uważam, przecież teraz nie trzeba koniecznie lecieć do USA, prawda?

Napisany przez Alex76
Ponadto kurs dolara z dnia na dzień się pogarsza z perspektywy niemieckiej!

@Alex76, jak należy zrozumieć Pańską ocenę kursu dolara w stosunku do euro? Czy chodzi o kilka dni, tygodni czy miesięcy?
Patrząc na EUR/USD z perspektywy 10 lat, kurs EUR/USD zbliża się bardzo do 1,20. Może nawet spaść poniżej tego poziomu, podobnie jak ceny metali szlachetnych.
W każdym razie.
Twórca wątku na forum na pewno nie musi teraz ani jutro lecieć do USA :-)

Napisany przez Alex76
Chciałem tylko powiedzieć, że można być pewnym, że w wieku 20 lat zdecydowanie jeszcze można poczekać, ponieważ obecnie i zapewne także w nadchodzących tygodniach i miesiącach kurs wymiany nie jest korzystny. Ale moim zdaniem nie ma to znaczenia, to tylko grosze w porównaniu do odsetek od kredytu.

Tak, też tak uważam.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata