Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy istnieje mozliwość finansowania w salonach samochodowych z poręczeniem?

Napisany przez ADMCI4
Cześć....gdy wkrótce zdecyduję się kupić samochód, planuję go sfinansować. Samochody są bardzo drogie i nie mam możliwości finansowych, aby zapłacić za nie od razu.

Jeszcze nie zdecydowałem, czy wybiorę finansowanie przez bank czy raczej przez salon samochodowy. Muszę dokładnie obliczyć, które warunki będą dla mnie naprawdę korzystne. Ponadto może się zdarzyć, że ze względu na inne kredyty, które jeszcze mam, nie będę miał dobrej pozycji do uzyskania finansowania i dlatego będę musiał dodatkowo zabezpieczyć się za pośrednictwem poręczenia.

Nie wiem, czy poręczenia występują tylko w bankach, czy też w salonach samochodowych. Kto może udzielić mi bliższych informacji na ten temat?

Pozdrowienia Spider

Napisany przez matti85
Tak więc nie mam nic przeciwko finansowaniu, zwłaszcza w przypadku samochodu, jeśli na to stać. Zwłaszcza że oprocentowanie często wynosi 0%, w zależności od producenta.

Ale gdy czytam tutaj, że masz tak wiele kredytów i konieczna jest już poręczenie, powinieneś zastanowić się, czy naprawdę potrzebujesz nowego samochodu i jeśli tak, czy musi być tak drogi.

Muszę jednak powiedzieć, że nie znam oczywiście twoich dochodów i wydatków.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
dzisiejsze banki prawie nie pracują już z poręczeniami.
Istnieje możliwość uzyskania dodatkowego finansowania poprzez współkredytobiorcę, który powinien mieć odpowiednią zdolność kredytową. Jednakże współkredytobiorca jest traktowany tak jak sam kredytobiorca, co oznacza, że ponosi pełną odpowiedzialność za wszystkie płatności bezpośrednio.
W przypadku większości banków samochodowych, tytuł własności pojazdu (KFZ-Brief) musi zostać zdeponowany i zostanie wydany klientowi dopiero po spłaceniu całego kredytu. Może to prowadzić do problemów w przypadku wcześniejszej sprzedaży przed zakończeniem spłaty kredytu, ponieważ sprzedaż jest możliwa tylko po przekazaniu tytułu własności pojazdu (KFZ-Brief).

Napisany przez 6Bankkaufmann
Po prostu skontaktuj się z kilkoma dużymi salonami samochodowymi. Zdarza się, że salony samochodowe oferują finansowanie samochodu, trzymając przy sobie dowód rejestracyjny pojazdu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata