Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zalecenie dotyczące depozytu z planem oszczędnościowym.

Napisany przez Darius210
Cześć drodzy użytkownicy,

po przeczytaniu kilku książek, postanowiłem w przyszłości inwestować poprzez plan oszczędnościowy w kilka funduszy indeksowych/ETF-ów. W tym celu stworzyłem listę dziesięciu funduszy, aby osiągnąć jak największą dywersyfikację i rozproszyć ryzyko.

W tej chwili poszukuję depozytu, który nadaje się do tego celu. Chcę wpłacać co miesiąc kwotę x, powiedzmy 200 €, poprzez plan oszczędnościowy na ten depozyt. Te pieniądze powinny być następnie rozłożone na różne fundusze zgodnie z ich ustalonym udziałem. Czy coś takiego w ogóle istnieje, lub podobne rozwiązanie?

Oczywiście opłaty powinny być jak najniższe, zgodnie z moim planem. Czy ktoś z was ma jakieś sugestie? Nadal jestem dość początkujący w tym temacie i cieszę się z każdej rady.

Obecnie planuję okres lokaty na 10-15 lat, tylko dla informacji, jeśli chodzi o koszty jednorazowe w porównaniu do kosztów bieżących.

Dziękuję

Darius

Napisany przez 2titan1981
Musisz najpierw otworzyć konto maklerskie, które oferuje wybrane fundusze. Nie ma sensu najpierw szukać funduszy, a potem szukać banku, który ma nimi zarządzać.

Napisany przez Phoenix2013
Cześć Darius210,

radziłbym Ci trzymać się z dala od ETF-ów. Znajdź niezależnego pośrednika finansowego zgodnie z §34f Ustawa o działalności gospodarczej i omów to z nim. Wiąże się z tym więcej niż tylko utworzenie planu oszczędnościowego. Na rynku jest jednak kilka dobrych funduszy.

Pozdrowienia
Phoenix2013

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata