- czw paź 02, 2014 3:35 pm
Chłopaki, może możecie mi pomóc w sprawie ubezpieczenia samochodu.
Mój tata jeździ VW, który zostanie odebrany w poniedziałek we WOBie.
Oto sytuacja:
On jest właścicielem.
Zasadniczo ubezpieczającym powinna być moja mama (SF26).
Niestety sprzedawca nie miał jeszcze tutaj jej podpisu, dlatego teraz jako ubezpieczającego wziął mojego tatę. Jednak nie korzysta on z własnej zniżki (19), tylko z mojej mamy.
Całość nazywa się przeniesieniem SF, a nie tak często spotykaną transfuzją. Po prostu przez czas finansowania pożycza zniżkę SF mojej mamy.
Teraz chcę ubezpieczyć moje auto na tatę. Czy jest to teraz pierwszy samochód czy drugi samochód? Tutaj trochę się gubię.
W Huk24 są dodatkowo kilka opcji dla drugiego samochodu... tutaj już nie ogarniam.
Wybrałem wszystkie możliwe konfiguracje dla mojego auta.
Pierwszy samochód i SF 19 = np. 550€
Drugi samochód z przeniesieniem pierwszej umowy i SF 19 = ta sama składka
Klasyfikacja drugiego samochodu = np. 1000€
Drugi samochód z przeniesieniem na inną osobę (trzeba podać staż posiadania prawa jazdy, na pewno to jest transfuzja SF)
Może mi pomóc?!
Dzięki Cole
Mój tata jeździ VW, który zostanie odebrany w poniedziałek we WOBie.
Oto sytuacja:
On jest właścicielem.
Zasadniczo ubezpieczającym powinna być moja mama (SF26).
Niestety sprzedawca nie miał jeszcze tutaj jej podpisu, dlatego teraz jako ubezpieczającego wziął mojego tatę. Jednak nie korzysta on z własnej zniżki (19), tylko z mojej mamy.
Całość nazywa się przeniesieniem SF, a nie tak często spotykaną transfuzją. Po prostu przez czas finansowania pożycza zniżkę SF mojej mamy.
Teraz chcę ubezpieczyć moje auto na tatę. Czy jest to teraz pierwszy samochód czy drugi samochód? Tutaj trochę się gubię.
W Huk24 są dodatkowo kilka opcji dla drugiego samochodu... tutaj już nie ogarniam.
Wybrałem wszystkie możliwe konfiguracje dla mojego auta.
Pierwszy samochód i SF 19 = np. 550€
Drugi samochód z przeniesieniem pierwszej umowy i SF 19 = ta sama składka
Klasyfikacja drugiego samochodu = np. 1000€
Drugi samochód z przeniesieniem na inną osobę (trzeba podać staż posiadania prawa jazdy, na pewno to jest transfuzja SF)
Może mi pomóc?!
Dzięki Cole