Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: konto oszczędnościowe wymagane przez bank finansujący.

Napisany przez peterstuhl
Cześć,

czy mój bank może mnie zobowiązać do otwarcia u niego konta osobistego, jeśli finansuje mój Dom?

Obecnie prowadzenie konta kosztuje 4,5 euro za kwartał. Choć to drobnostka w porównaniu z tym, ile zarabiają na mnie banki w postaci odsetek, to jednak nie mam zamiaru niczego bankowi darmo dawać.

Ciao,
Peter

Napisany przez immerfernweh
Czy bank ma na to pozwolenie, nie wiem ;-) Ale zazwyczaj tego wymaga. Innymi słowy: jeśli nie otworzę konta wynagrodzenia w tym banku, bank finansujący mój Dom niestety nie będzie wiedział, czy może mi zaoferować pożyczkę.

Napisany przez Phrank
W umowie może być zawarte wszystko, co nie jest nielegalne, niemoralne ani lichwiarskie.

Ale 4,5€ na kwartał...1,5€ miesięcznie...czy opłaca się w ogóle zajmować się tym badaniem?

Cześć,

widziała moje umowy o wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy.

Ponadto to konto nie jest obecnie moim kontem wynagrodzenia. Przelewam pieniądze tam regularnie i to wszystko.

Cześć
Martin

W umowie może być zawarte wszystko, co nie jest przestępcze, niemoralne lub lichwiarskie.

Ale 4,5€ na kwartał... 1,5€ miesięcznie... czy opłaca się w ogóle przeprowadzać badania?

Może się opłacać na 25 lat.

Napisany przez 6Bankkaufmann
To wcale nie jest obowiązkowe prowadzenie konta w banku udzielającym kredytu hipotecznego.
W umowie kredytowej jest to jasno określone, a także w Europejskim Arkuszu Informacyjnym, zgodnie z wymaganiami właśnie tego banku.
Oczywiście istnieją również banki, które udzielają pożyczek tylko wtedy, gdy klient ma konto wynagrodzeniowe.

Napisany przez florianmeier
Nie przeklinaj, nie denerwuj się, po prostu zrezygnuj z udzielenia pożyczki.

Oni nie chcą inaczej.

Tak, ale to też nie jest idealne rozwiązanie...Najlepiej w ogóle nie otwierać nowego konta osobistego.
W każdym razie...

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
istnieje niewiele banków, które wymagają prowadzenia konta osobistego w swoim banku podczas ubiegania się o kredyt hipoteczny. To wymaganie jest ogłaszane podczas składania wniosku o kredyt hipoteczny i służy do sprawdzenia zdolności kredytowej. W zamian warunki kredytu hipotecznego są bardzo korzystne.
Większość banków nie wymaga tego.

Napisany przez NaTwoim13
Nie uważam tego w ogóle za korzystne, aby prowadzić konto osobiste w banku finansującym nieruchomości, i poza Sparda Bank nie znam żadnego innego banku, który tego wymaga lub stawia jako warunek.

Który to bank?

Napisany przez Kass Finanz
np. BBBank

Napisany przez NaTwoim13
Ta nie pojawiła mi się jeszcze wśród 20 banków, które wyświetlają mi najlepsze warunki finansowania!

W maju 2014 roku BB Bank była dla mnie najlepsza pod względem finansowania klienta z kodem pocztowym 55xxx. Obsługa klienta również przebiegła bezproblemowo.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata