Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Allianz Skarbinki

Napisany przez Hummeldumm
Dobry wieczór!

Mam do Was, jako specjalistów finansowych, następujące pytanie i chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego rodzaju inwestycji.

Szczerze mówiąc, jestem niezwykle sceptyczny co do tej oferty! W obecnych czasach, gdy wszędzie oferowane są jedynie niskie stopy procentowe dla konserwatywnych lokat, podobno zainwestowane tam pieniądze mają być oprocentowane na poziomie 3,2% rocznie.

Oferowana propozycja brzmi oczywiście jednocześnie kusząco i niewiarygodnie. Moje pytanie brzmi zatem, jaki jest haczyk? Podobno go nie ma!

Jeśli faktycznie tak jest, to moje zdanie brzmi: czy nie wszyscy powściągliwi, konserwatywni inwestorzy mieliby się rzucić na ten produkt! Mam 63 lata i nie chcę już podejmować ryzykownych inwestycji.

Kto może mnie tutaj oświecić? Obiektywne opinie są mile widziane.

Dziękuję z góry! H.

Napisany przez el_bundz
To prawdopodobnie po prostu pożyczka, dlatego 3% oprocentowania nie są takie nietypowe.
Termin Obligacje Skarbowe jest używany tylko po to, aby oszukać ludzi albo aby wmówić im, że jest ona tak samo bezpieczna jak Obligacje Skarbowe niemieckiego państwa.
Powinni więc zaznajomić się z obligacjami i ich ryzykiem, zanim zdecydują się zainwestować.

Napisany przez Hummeldumm
Cześć!
Bardzo dziękuję za te informacje!
Więc jednak jest pewien haczyk! :-( Oczywiście wszystko zależy od obligacji, które mają być związane z tymi bilonami skarbowymi.
Miałem już kiedyś obligacje od WestLB, szło całkiem nieźle, ale gdy miała nadejść bardziej atrakcyjna okres z odsetkami, zostały one anulowane. Ogólnie rzecz biorąc, byłam zadowolona z zysków.
No dobrze, zadam jeszcze raz konkretne pytanie.
Wielkie dzięki jednak, myślałam już, że nikt nie odpowie :-)
Miłego weekendu!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata