Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Założenie działalności gospodarczej WHEN kredyt)

Napisany przez aries80
Cześć,
mam nadzieję, że trafiłam we właściwe miejsce z moim pytaniem.

W tej chwili mój mąż i ja jesteśmy naprawdę zdesperowani.
Mój mąż został zwolniony pod koniec miesiąca i teraz chce otworzyć własną działalność dzięki franczyzie (miał już tę myśl nawet przed zwolnieniem). Ja sama mam stałe zatrudnienie + dodatkową pracę.
Niestety, mamy jeszcze 2 prywatne kredyty z przeszłości (łącznie około 30.000), które bardzo utrudniają nam życie.
Ponieważ tylko ja mam stały dochód, banki uważają, że nie jest on zbyt duży (zwłaszcza jako podatnik w klasie 5), więc NIKT nie chce nas wesprzeć w realizacji planu biznesowego, mimo że mamy solidny biznesplan, wkład własny i porównawcze dane księgowe franczyzy. Całość to kwota 25-30.000 euro (samochód, opłata za franczyzę + materiały), co w porównaniu z innymi przedsięwzięciami biznesowymi naprawdę nie jest dużo...
Nie ma pracy dla męża w branży, w której pracował, jedynie możliwość przekwalifikowania się na zupełnie inny zawód, oczywiście tylko z zasiłkiem dla bezrobotnych, którego z pewnością nie starczy!
Koncept jest bardzo udany, dokładnie to, co mój mąż POTRAFI i co sprawia mu frajdę, a wszędzie napotykamy na przeszkody. Jeśli będziemy zależeć tylko od biura pracy, to wszystko będzie się pogarszać...
Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak możemy mimo wszystko otrzymać wsparcie? Już nie wiem, co robić...
Dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia!

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

czy już skorzystałeś z konsultacji IHK?

Napisany przez aries80
Cześć,

nie. Jak powinienem postąpić? Dotąd nic o tym nie słyszałem ani nie czytałem.

Napisany przez bananalars01
Cześć,

więc pewnie już próbowaliście KFW i podobne rzeczy, co nie ?

Napisany przez aries80
Cześć,

tak, wszystko spróbowałem... wszyscy (niezależnie kto) nawet nie chcą spojrzeć na biznesplan, żeby zobaczyć, że całość ma sens i jest naprawdę dobrze przemyślana i zaplanowana!
Po prostu nie ma żadnych poręczycieli, nawet bank domowy jest bardzo niekomunikatywny i zrzędliwy.

https://www.muenchen.ihk.de/de/start...mensgruendung/

Mój brat jest obecnie w kontakcie z IHK, która pomaga w tworzeniu biznesplanu, itp. Myślę, że oni mogą najlepiej pomóc.

Czy możesz aktywować funkcję PN?

Napisany przez aries80
Aktywowałem go.

Napisany przez bananalars01
W przypadku banku domowego musisz im coś zaoferować, jeśli wyczuwają dobre wewnętrzne obroty, zwiększa to szanse.

Natychmiast po wysłaniu biznesplanu zaznaczyłem, że w przypadku kredytu KFW w banku domowym chciałbym załatwić kilka rzeczy

- Rürup Rente
- ubezpieczenie na życie
- Nowe konto firmowe (opłaty są tam wysokie!

Rozmawialiśmy również o późniejszym Leasingu samochodu firmowego oraz innych ubezpieczeniach. Kolega z działu ubezpieczeń doradczyni założycielki banku domowego zapalił się do tego tematu.

Było wiadomo, że przez rok byłem bezrobotny (niezawinionie) jako osoba powyżej 50 roku życia i byłem bliski zasiłku Hartz4. Nie było dostępne wsparcie na założenie firmy, tylko ogólna dotacja na start.

Spróbuj ponownie, być może w innym banku. Biznesplan nie jest jedynym decydującym czynnikiem, ale przede wszystkim generowanie obrotów wewnętrznych banku. Poza tym istnieją inne formy wsparcia, mikrokredyty itp.

Napisany przez DerFreibierFred
To koncepcja odniosła już duży sukces

Jeśli potrafisz to udowodnić...

...czy myślałeś już o finansowaniu podmiotów w początkowej fazie rozwoju lub aniele biznesu?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@aries80, gdzie mieszkasz?

Napisany przez aries80
W Trewirze, bankowiec

Ponieważ w Stuttgarcie istnieje instytucja świadcząca usługi w zakresie pożyczek na rozpoczęcie działalności.
Do 20 000 EUR.

Napisany przez aries80
To jednak pewnie dotyczy tylko nowych przedsiębiorców w Stuttgarcie i okolicach, prawda? Czy jest to krajowe?
Jaka jest to instytucja, podobna do banku?

@aries80

Mikrokredyt i kapitał dla firm i osób samozatrudnionych - Fundusz Mikrokredytów w Niemczech

Powodzenia!

Napisany przez speaker2013
Z bankiem domowym warto być ostrożnym.... jeśli bank jest tak głęboko zaangażowany w interesy.... może szybko doprowadzić do zawalenia się całej konstrukcji.... ja osobiście szukałbym niezależnego finansującego....

Jednak zazwyczaj bank domowa będzie chciała pomóc i działać konstruktywnie w towarzyszeniu.
Samodzielność też nie działa sama. To nie jest praca dla każdego i nie jest to standardowa praca 8-godzinna 0815.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata