Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Opłata za przetworzenie w LBB?

Napisany przez Beagle1
Cześć wszystkim,

Jestem klientem LBB od około roku i mam tam Amazon Kreditkarte.
Zauważyłem, że co miesiąc pobierana jest ode mnie opłata finansowania. Czy ta opłata również należy do niedozwolonych opłat?
Ponadto niestety nie mogę znaleźć żadnego wpisu w regulaminie dotyczącego tego, jak dokładnie składają się odsetki i czy istnieją dodatkowe opłaty.

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
obecne orzecznictwo dotyczące zwrotu opłaty manipulacyjnej odnosi się do czystych pożyczek prywatnych lub kredytów ratalnych.
Karty kredytowe, kredyty ramowe i finansowanie budowy prawdopodobnie tutaj nie są wspomniane.

Napisany przez Calypso
Sprawdź, czy karta kredytowa ma zawartą RSV. Wtedy każdego miesiąca pobierane jest średnio około 0,8% od obciążenia karty.

Napisany przez Daukind
Istnieje bardzo prosty sposób na zaoszczędzenie tzw. opłaty finansowania (inni nazywają to również odsetkami).

Wyzeruj saldo swojej karty kredytowej w 100%.

Regulamin karty kredytowej Amazon odsyła do cennika opłat i prowizji LBB dotyczących kosztów częściowych spłat.

Napisany przez Blankman
Cześć,

moja żona wzięła kredyt ratalny w LBB w 2012 roku. Wtedy jednak jeszcze nie byliśmy małżeństwem. Jak postępować w tej sytuacji teraz, czy pisać pod aktualnym nazwiskiem i nazwiskiem panieńskim... czy dołączyć akt małżeństwa, czy to wszystko jest zbędne, ponieważ banki same mogą to ustalić??

To samo dotyczy Citibank. Czy teraz należy odpowiednio napisać do Targobank i w temacie wzoru listu odnieść się do kredytu Citibank???

Będę wdzięczny za pomoc w tych kwestiach

Pozdrawiam

Blankman

Napisany przez 2Escorpio

Witam,

Moja żona w 2012 roku wzięła kredyt ratalny w LBB. Wtedy jednak jeszcze nie byliśmy małżeństwem. Jak postępować w tej sytuacji, czy pisać pod obecnym nazwiskiem i nazwiskiem panieńskim ... czy dołączyć świadectwo ślubu, czy może wszystko to jest zbędne, ponieważ banki mogą samodzielnie to ustalić??

Ta sama sytuacja dotyczy Citibanku. Czy teraz należy skontaktować się z Targobankiem i w liście wzorcowym w temacie odnieść się do pożyczki z Citibanku???

Będę wdzięczny za odpowiedzi na te pytania.

Pozdrowienia

Blankman

Co ma wspólnego Wasze małżeństwo z dawnym kredytem? Jeśli chodzi o zmianę nazwiska, wystarczy, że przedstawi nowy dowód osobisty.

Citibank został przejęty przez Targobank wraz ze wszystkimi klientami. Targobank jest zatem Waszym partnerem kontaktowym.

Napisany przez Blankman
Tak, o to mi chodziło, dziękuję. Po prostu dołączmy kopię dowodu osobistego.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Targobank jest spadkobiercą. Po prostu dołącz nowy dowód osobisty ze zmienionym nazwiskiem po ślubie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata