Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy opłaca się wykupić udział własny w ubezpieczeniu autocasco?

Napisany przez ADMCI4
Kochane Forum!

Dotychczas nie miałem jeszcze żadnych szkód związanych z moim samochodem, także żadnych, które kwalifikowałyby się do ubezpieczenia komunikacyjnego.
Przy zawieraniu ubezpieczenia ustaliłem udział własny w wysokości 150 euro.
Jednakże zastanawiałem się już kilkakrotnie, czy to w ogóle ma sens.
Przecież nie wolno zostawiać wartościowych przedmiotów w samochodzie, ponieważ w razie wątpliwości nie byłyby one objęte ubezpieczeniem. Szkło lub podobne elementy są tak czy inaczej w pełni objęte ochroną ubezpieczenia komunikacyjnego.
Jakie więc mogą wystąpić szkody, które znacznie przekraczają 150 euro i które zostałyby pokryte przez ubezpieczenie?
Czy więc opłaca się udział własny, czy też opłaca się w ogóle ubezpieczenie komunikacyjne?

Pozdrowienia, Martin

Napisany przez uwehaensch
Cześć,
możesz to sprawdzić samodzielnie w 0,05 sekundy (szukając w internecie pod hasłem ubezpieczenie częściowe) .
Jako wskazówka: kradzież, pożar, zderzenie z zwierzęciem, grad, ugryzienie przez borsuka

Napisany przez broesel1
Szkło lub podobne jest w każdym razie w pełni pokryte przez ubezpieczenie częściowe.

Odejmując opłatę własną!

Musisz sam zdecydować, czy chcesz mieć WSZYSTKO zastąpione, czy jesteś gotowy zapłacić 150 złotych za niższe składki...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata