Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jak postępują supermarkety po zwróceniu obciążenia rachunku bankowego?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio robiłam zakupy w supermarkecie i zapłaciłam tam kartą Maestro przy kasie. W sklepie wszystko zagrało jak trzeba. Jednak gdy niedawno sprawdzałam moje transakcje online, zauważyłam, że bank zwrócił tę transakcję, ponieważ wtedy nie było wystarczających środków na moim koncie bieżącym. Jak mogę teraz zadbać o to, żeby supermarket dostał swoje pieniądze? Przecież chcę móc w przyszłości znowu płacić tam kartą. Jak postępuje supermarket w takim przypadku?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak jak przy tankowaniu, tak samo jest tutaj:
Towar pozostaje własnością sprzedawcy do momentu pełnej zapłaty.
To znajduje się w drobnym druku i jest zrozumiałe.
Najprościej jest od razu tam pójść i samemu to poruszyć.
Wtedy można to ustalić.
W przeciwnym razie jest jasne, co się stanie, jeśli nie zareagujesz, prawda?

Napisany przez 2Escorpio
W zależności od supermarketu, nawet nie musi tam iść.

Na potwierdzeniu płatności lub na odwrocie zazwyczaj jest nazwa firmy rozliczeniowej, którą można po prostu zadzwonić i wszystko wyjaśnić.

Często zdarza się, że pobierają płatność automatycznie jeszcze raz dwa tygodnie później. Po uregulowaniu należności karta zostaje ponownie odblokowana lub ustawiona na płatność PIN. Może to jednak zająć kilka tygodni.

Poza tym płatność kartą bez pokrycia jest oszustwem, a niewiedza nie zwalnia z odpowiedzialności. Niemniej jednak, w przypadku płatności tutaj nie należy spodziewać się niczego w tym kierunku.

przepraszam, błędny post

Napisany przez Calypso
Za niska kwota?
Gdzie jest podana suma? Jaka byłaby granica?
Kiedy robię zakupy, płacę średnio w supermarkecie od 120 do 140 euro.. Nie sądzę, żeby tutaj nic się nie działo..

@Calypso
Właśnie napisałam błędną odpowiedź.
Tak, nie ma żadnych ograniczeń co do zakupów.
To jest w gestii kupującego, aby upewnić się, że konto jest wystarczająco zabezpieczone. To jest oszustwo.
Sam(a) zostawiłem(a) swoją kartę EC w bankomacie miesiąc temu i ktoś faktycznie zrobił zakupy za 14 EUR w Kauflandzie i za 42 EUR w REWE.
Na nagraniu z monitoringu banku sprawca został jednak zidentyfikowany.
Robienie zakupów w supermarkecie bez odpowiedniego zabezpieczenia konta jest przestępstwem!
Skutkiem tego jest próba ponownego obciążenia kwoty przez bank, oczywiście z dodatkowymi kosztami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata