Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kilka kredytów

Napisany przez foobar123
Cześć,

zbudowałem Dom prawie 10 lat temu i wziąłem w sumie 5 kredytów w odstępach 1-2 miesięcy (nie było to najlepsze planowanie...), pierwszy w kwietniu 2005 roku, ostatni w listopadzie 2005 roku, czas obowiązywania oprocentowania wynosi 10 lat, więc dla wszystkich kończy się w ciągu przyszłego roku.

Teraz mam problem, ponieważ pozostała kwota do spłaty 4 z 5 pożyczek wynosi obecnie poniżej 50000€. Jednak dla wielu ofert finansowania minimum to właśnie 50000€. Dlatego moje pytanie:
Czy jest możliwe zastąpienie kilku umów, z których nie mogę jednocześnie zrezygnować (czyli z odstępem 1-2 miesięcy) jedną umową, aby osiągnąć kwotę powyżej 50000€?

Z góry dziękuję!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie tylko jest to możliwe, ale wręcz rozsądne.
Możesz już teraz sprawdzić refinansowanie wszystkich kredytów i nie musisz czekać do przyszłego roku.
Rozsądnym krokiem byłoby wzięcie kredytu na kwotę 50 000 EUR i wysoka spłata.

Napisany przez Kass Finanz
Oczywiście, istniejące finansowanie mieszkaniowe o różnych okresach spłaty może zostać zlikwidowane poprzez nowe finansowanie budowlane.
W razie potrzeby należy uwzględnić odpowiednie opłaty manipulacyjne, ale niskie stopy procentowe po jednej stronie i nowe rozwiązanie finansowania powinny to zrównoważyć.
Jednakże, do czasu spłaty należy kontynuować odpowiednie raty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata