Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Który broker jest najbardziej odpowiedni dla początkujących?

Napisany przez Daydream75
Cześć,

Jak już wspomniałam, jestem absolutnym nowicjuszem. Ale kiedy już opanuję podstawową wiedzę, którego brokera polecilibyście? Najlepiej chyba z kontem demo, czyż nie zyskuje się raczej na takim koncie?

Daydream

Napisany przez wiener
konto demo jest oczywiście korzystne dla osób, które chcą zdobyć podstawową wiedzę i po prostu spróbować. Wielu brokerów oferuje konto demo dopiero po dokonaniu wpłaty. Oczywiście po otwarciu konta demo można zwrócić pieniądze. Sądzę jednak, że wielu szybko przechodzi z wersji demonstracyjnej na konto z prawdziwymi pieniędzmi, gdy mają już trochę na koncie online + bonus.

Napisany przez finno
Istnieje wiele dobrych stron internetowych porównujących brokerów. Najlepiej wyszukać dostawcę oferującego bezpłatne konto demo i poświęcić sobie czas na testowanie! Najpierw musisz nauczyć się właściwie posługiwać platformą... Na początek poszukaj brokera oferującego konkurencyjne warunki i pracującego bardzo klientoorientowany. Nie zawsze musi to być bank na rogu;-)

Poza tym zdobądź kilka książek, przetestuj kilka strategii... wybierz firmy, które naprawdę Ci się podobają, najlepiej związane w jakikolwiek sposób z Twoją pasją lub hobby...

Pozdrowienia

Napisany przez hoffer
Obecnie również szukam nowego banku z rachunkiem bieżącym i dodatkowym rachunkiem maklerskim. Czy ktoś może polecić jakiś bank? Ostatnio widziałem reklamę Degiro w telewizji. W zasadzie oferta wydaje się niezła, ale trochę mam wątpliwości co do bezpieczeństwa. W Niemczech jest dużo reklamy, ale brakuje regulacji przez BaFin. Czy coś przeoczyłem?

Dodatkowo martwię się o zarządzanie depozytami klientów, ponieważ jeśli dobrze rozumiem, wpłaty są lokowane w fundusz rynku pieniężnego. Kto mi zagwarantuje, że fundusz rynku pieniężnego nie będzie się rozwijał negatywnie? Najprawdopodobniej nikt. Wkrótce skontaktuję się z BaFinem i ochroną konsumenta.

Pozdrowienia

Napisany przez picton
Cześć. konto demo ma znaczenie, niezależnie gdzie je założysz. Naucz się tam swojej strategii. Jeśli czujesz się pewnie i wygodnie, znajdź brokera oferującego konto ECN, dzięki któremu otrzymasz rzeczywiste kursy w czasie rzeczywistym, a nie kursy tworzone przez Market Makera. Osobiście polecam niemieckiego brokera Senus, który jest regulowany przez BFIN.

Napisany przez franzi.behrens
Nie daj się zwieść akcjom bonusowym 25% i wpłatom od 25$, to bardzo często sztuczka market makerów, którą wcześniej czy później zapomnisz.
Najlepiej sprawdź dokładnie wszystkie fora. Tam naprawdę można ci pomóc.

Powodzenia!

Dziękuję za odpowiedzi. Wygląda na to, że jest więcej rzeczy do rozważenia, niż myślałem. Ja także trochę poszperałem i natknąłem się na to (anyoption.de). Podoba mi się dostęp do wszystkich wiadomości ekonomicznych - to było tylko przykładowe pytanie - może znacie jeszcze inne?

A więc jakie znacie fora - albo które polecacie?

Napisany przez SelfishBoy
Zobacz recenzję ZoomTrader. Ten broker jest licencjonowany przez CySEC i jest jednym z wiodących dostawców handlu opcjami binarnymi.

Napisany przez orderianer
IG Markets, jest światowym liderem w handlu kontraktami CFD i tradingiem online. Jeśli chcesz handlować tymi produktami, IG jest pierwszym wyborem. Oczywiście dostępne jest konto demo.

Dla akcji: flatex, comdirect, consorsbank

Napisany przez sitaara
Odradzałbym korzystanie z brokerów licencjonowanych przez CySEC (patrz #9). Gdybyś miał tam naprawdę problem, musiałbyś zmierzyć się z organami regulacyjnymi z Cypru. To mogłoby spowodować dodatkowe trudności. Wolę wybrać brokera regulowanego przez BaFin.

Napisany przez lolania
Tutaj jest kilku brokerów, ale GKFX, Onvista i Flatex są rekomendowane przez wiele portali testowych, zobacz tutaj. Większość brokerów oferuje testowe wersje i materiały informacyjne, a niektórzy nawet webinary i lektury, co moim zdaniem jest bardzo przyjazne dla początkujących.

Napisany przez Michalenn
W sieci znajdziesz wiele informacji. Zacznij od założenia darmowego konta demonstracyjnego i poświęć czas na zrozumienie wszystkiego.
Najlepiej sprawdź kilka portali porównawczych, aby znaleźć dla siebie odpowiedniego brokera.
Oto przykład.
https://brokerworld24.com/

Napisany przez Walli
Poleciłbym coś w rodzaju Flatex lub DKB, ponieważ na początku inwestujesz niewiele, dlatego powinieneś minimalizować opłaty, aby pozostać w strefie zysku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata