Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne

Napisany przez blume1984
Hej,
Szukam porównań, ponieważ planuję/mam zamiar w 2015 roku wykupić prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Czy naprawdę na portalu check24.de znajdę najtańsze prywatne ubezpieczenia zdrowotne? Czy ktoś ma doświadczenia z innymi porównywarkami, takimi jak na przykład procurio.de lub innymi? Nie chciałbym wydawać więcej niż 200€, ale do tej pory znalazłem tylko droższe oferty.
Będę wdzięczny za doświadczenia i wskazówki.
Pozdrowienia

Napisany przez Matthew Pryor
Tani czy przystępny cenowo, oto jest pytanie. A jakie “kryteria” są pytane na portalu porównawczym, to już zupełnie inna para kaloszy.

Napisany przez blume1984
Tani i najlepszy
Solidni doradcy, którzy osobiście omawiają najlepszą / najtańszą ofertę z klientem.

Napisany przez uwehaensch
Tak, ale tego tutaj nie znajdziesz!
Musisz skonsultować się z niezależnym specjalistą / doradcą, który pomoże ci znaleźć najlepsze rozwiązanie dla ciebie. Szukanie jedynie taniego rozwiązania to błędne podejście w przypadku prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, a za pomocą publicznie dostępnych stron porównawczych nie obejmiesz nawet w minimalnym stopniu wielu kryteriów.

Jeśli koniecznie chcesz szukać najtańszego rozwiązania, wybierz po prostu plan HUK-Tarif E 1500, ale wtedy będziesz musiał żyć z ekstremalnie nieskuteczną ochroną ubezpieczeniową, często znacznie poniżej poziomu ubezpieczenia zwykłego.

Napisany przez blume1984
Dziękuję wszystkim, teraz mam zawartą prywatną ubezpieczenie zdrowotne, plan jest na najwyższym poziomie, pokrywa praktycznie wszystkie moje potrzeby i kosztuje mniej niż 200€. Zawarłem je tutaj: procu​rio.de/krankenversicherung/private-krankenversicherung/. Dostałem natychmiastową odpowiedź od sympatycznego pana, który moim zdaniem ma dużo doświadczenia i wiedzy. Mogę go polecić innym... i jeszcze raz Wam wszystkim dziękuję.
Pozdrowienia

Drogi Marcelu B,
mam nadzieję, że żaden rozumny czytelnik nie pójdzie Twoim przykładem i nie zdecyduje się pomiędzy późnym wieczorem a wczesnym rankiem na prywatne ubezpieczenie zdrowotne, skoro faktycznie powinien przez tygodnie poświęcić temu tematowi uwagę.
Różnice między systemem GKV/PKV, cechy poszczególnych planów ubezpieczeń, dane o firmach można sobie wyjaśnić w kilka godzin, gdy komuś, jak w Twoim przypadku, nie zależy na jakościowej poradzie.
Nie chcę Cię oskarżać o próbę subtelnej promocji linków.
Tylko ze względu na ciekawość: Na jaki plan ostatecznie się zdecydowałeś?

Napisany przez blume1984
Cześć,
wybiera Bonus Z Primo.
Niestety, nie mam czasu ani ochoty tracić go na bawienie się tym przez tygodnie. Dlatego w mojej naiwności po prostu zaufałem rzetelnemu moim zdaniem doradcy i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Czy twój pseudonim ma bezpośredni związek z twoim wiekiem? Masz dopiero 30 lat?

Napisany przez blume1984
Dziękuję za erst,.. tak, to prawda

Napisany przez Geldbaum
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników,

jest naprawdę interesujące, jak szybko podejmowane są decyzje, biorąc pod uwagę, że ubezpieczenie zdrowotne to zabezpieczenie, które towarzyszy nam przez całe życie!

W temacie prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego podzieliłem się kilkoma aspektami na innym forum niedawno. Jeśli link nie działa, znajduje się na Finanzforen24.de pod tytułem Porównanie prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych:

PKV Vergleichen

Ochrona konsumenta nie chroni klienta przed tanimi lub niewystarczającymi ofertami!

Dobrze, że zdają sobie sprawę, że mają do czynienia z taryfą dla początkujących, która jest odpowiednio ustalona. Dobrej zabawy z corocznymi dostosowaniami! Jaka jest wysokość limitu odpowiedzialności własnej? Czy jest Pan zatrudniony czy prowadzi własną działalność?

Primo Bonus Z, 30 lat, wliczając ustawowy dodatek i ubezpieczenie pielęgnacyjne poniżej 200 €? Nigdy.

Co to miało być?
Nie mam tygodniami czasu... - powinieneś jednak mieć!
Czy to tylko próba umieszczenia tutaj reklamy? Mam takie wrażenie. Zresztą, ciekawa strona internetowa, sama treść jest bardzo podejrzana.

I czy próbujesz nas (specjalistów) oszukać?
30 lat i Primo Bonus Z za mniej niż 200 euro - śmieszne, to kosztuje ponad 350 euro miesięcznie!

więc proszę, w przyszłości trzymaj się z daleka od tego forum.

Napisany przez Geldbaum

Tak, ale tego tutaj nie znajdziesz!
Musisz udać się do niezależnego specjalisty/doradcy, który pomoże Ci znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Ciebie.

Cześć uwehaensch,

dlaczego sądzisz, że osoba szukająca nie może znaleźć tutaj kompetentnego partnera do rozmowy?

Jestem w tym forum od około 3 lat i jedną z rzeczy, które zauważyłem podczas czytania, jest fakt, że za ekranami są ludzie wyposażeni przynajmniej w dwie ważne rzeczy:

1. Niesamowitą wiedzą ekspercką!

2. Odwagą do dzielenia się tą wiedzą z innymi i wystawiania się na publiczną opinię na temat swojej wiedzy!

Napisany przez EasyD
Cały wątek wydaje się tutaj bardzo ustawiony, że chodzi tylko o reklamę wspomnianej strony internetowej.

Dlaczego na przykład ktoś nie miałby najpierw czasu na długo zastanowić się nad prywatną opieką zdrowotną, a potem miałby spędzać godziny tutaj na forum, dyskutując.

Nadal uważam, że moderatorzy forum powinni bardziej konsekwentnie podchodzić do takich spraw i natychmiast je usuwać.

Wydaję się nieco bardziej zrelaksowany. Dla (zazwyczaj cichego) czytelnika jest jasne, że powinien raczej unikać tej strony, ponieważ głównie promowane są tutaj tanie oferty pozbawione sensu i logiki.
Użytkownik, który chciałby tutaj promować swoje usługi, sam sobie robi medwiedzią przysługę i dyskwalifikuje się w pierwszorzędnym stylu.

Witam uwehaensch,

dlaczego uważasz, że tutaj nie można znaleźć rzetelnego partnera do kontaktu?

Jestem tutaj w tym forum od około 3 lat i jeśli podczas czytania zauważyłem coś istotnego, to fakt, że za ekranami znajduje się kilka osób wyposażonych co najmniej w 2 ważne rzeczy:

1. W niezwykle gruntowną wiedzę ekspercką!

2. W odwagę dzielenia się tą wiedzą z innymi i stawiania swojej wiedzy wobec opinii publicznej!

Zgadzam się z tobą w pełni.
Pytanie o doświadczenia związane z check24 itp. w zakresie PKV jest w porządku. Ale przecież nie pytanie, co najmniej pośrednio sformułowane, o właściwe ubezpieczenie zdrowotne dla pytającego, na takie pytanie z zasady nikt tu nie będzie w stanie odpowiedzieć.

Napisany przez Geldbaum
Jeśli to jest zamierzone promowanie, to współczuję reklamującemu. Ponieważ próbuje założyć biznes internetowy, nie wiedząc, jak to zrobić!

Prostsze i tańsze będzie korzystanie z AdWords lub Facebooka! ;-)

Napisany przez EasyD

Widzę to nieco bardziej zrelaksowany. Tak więc dla (zazwyczaj cichego) czytelnika staje się jasne, że powinien raczej unikać tej strony, ponieważ głównie promowane są tutaj tanie oferty bez głowy i sensu.
Osoba, która chce tutaj promować swoje usługi, przynosi sobie tym samym krzywdę i dyskwalifikuje się w pierwszorzędny sposób.

Na część ludzi to z pewnością może mieć zastosowanie. Niemniej jednak, moim zdaniem nadal jest wystarczająco dużo osób, które z chciwości za ceną przeoczyłyby wszelkie ostrzeżenia.

Napisany przez Geldbaum

Zgadzam się z tobą w pełni.
Pytanie o doświadczenia związane z check24 itp. w zakresie PKV jest w porządku. Ale nie pytanie, przynajmniej pośrednio sformułowane, o odpowiednie ubezpieczenie zdrowotne dla pytającego, na takie pytanie zasadniczo nikt tutaj nie może odpowiedzieć.

Masz rację. Nikt tutaj ani gdziekolwiek indziej w formie pisemnej nie jest w stanie odpowiedzieć pytającej osobie w dostatecznym stopniu na pytanie. Ale udzielenie pomocy lub podstawy do podjęcia decyzji jest możliwe. Ponadto wielu użytkowników podało tutaj swoje dane kontaktowe w podpisie, jeśli jest zapotrzebowanie na bardziej intensywny kontakt lub nawet na poradę!

Nie ma już dla nich ratunku. Cieszy się Hallesche bądź kolektyw.

Napisany przez mscj
Cześć,

Czy ktoś zna jakiś kalkulator online, gdzie można porównać prywatne ubezpieczenie zdrowotne (PKV)?
Kiedyś miałem coś takiego, ale niestety nie mogę go teraz znaleźć.

Dzięki

Napisany przez verschaukelt
i co teraz?
Jako pośrednik dołączasz do portalu maklera i płacisz za, miejmy nadzieję, dość porządny kalkulator porównawczy wraz z opiniami.
W przeciwnym razie wystarczy wpisać ""porównanie ubezpieczeń zdrowotnych"" i nagle mamy mnóstwo wyników dla porównań lepszych lub gorszych.
To jednak nie zastępuje konieczności najpierw zapoznania się z tematem. Ustalenia dla siebie listy priorytetów itp., a następnie dogłębnie omówienie tego bardzo złożonego tematu.
Tanie znaczy, jak mogliśmy zauważyć w ostatnich latach, niestety często wysoki udział własny, ograniczone świadczenia i wysokie dostosowania składek. Jasne, kto przez lata radził sobie bez ochrony, może teraz nie chcieć dużo płacić, to odstrasza. Nawet początkujący obawiają się obciążenia... Ale w sytuacji awaryjnej - drogie leczenie, być może nawet czas, kiedy można być zależnym od pomocy państwowej, korzystna jest polisa o małym udziale własnym. A jeśli nic nie zgłasza się, ponieważ prawie nic się nie zdarzało, można także otrzymać część z powrotem.

Napisany przez lolania

Hej,
szukam porównań, ponieważ w 2015 roku chcę/muszę mieć prywatną ubezpieczenie zdrowotne. Czy rzeczywiście na check24.de znajdę najtańsze prywatne ubezpieczenia zdrowotne? Czy ktoś ma doświadczenie z innymi porównywarkami, takimi jak na przykład procurio.de lub innymi? Nie chciałbym wydać więcej niż 200€, jednak do tej pory znalazłem tylko droższe oferty.
Będę wdzięczny za doświadczenia i wskazówki.
Pozdrowienia

Czy próbowałeś już IKK? Jestem długoletnim klientem i jestem z zadowolony z ofert składki.
Nie jestem pewien ile kosztuje prywatne ubezpieczenie zdrowotne tam, ale jeśli jeszcze tego nie rozważałeś, to oto ich strona internetowa (https://www.ikk-suedwest.de/), gdzie możesz szybko skontaktować się i po prostu poprosić o informacje.

Są pewne kwestie, które trzeba ustalić, a w tym pomaga ci taka platforma porównawcza zazwyczaj nie w pełni, dlatego zawsze polecam bezpośredni kontakt z ubezpieczycielem. To może trochę potrwać, ale w ten sposób możesz otrzymać idealnie dopasowany pakiet do swoich preferencji.

Napisany przez EasyD

Czy próbowałeś już w IKK?
Jestem stałym klientem od długiego czasu i jestem zadowolony z opłat.
Nie wiem dokładnie, ile kosztuje tam prywatne ubezpieczenie zdrowotne, ale jeśli jeszcze tego nie rozważyłeś, tutaj jest ich strona internetowa, gdzie możesz szybko skontaktować się i po prostu się zapytać.

IKK Südwest nie może oferować prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, ponieważ jest to ubezpieczenie zdrowotne publiczne...

Czy próbowałeś już w IKK? Jestem stałym klientem od dłuższego czasu i jestem z zadeklarowanymi stawkami całkiem zadowolony. Nie jestem pewien, ile kosztuje prywatne ubezpieczenie zdrowotne w tym miejscu, ale jeśli jeszcze o tym nie myślałeś, to tutaj jest ich strona internetowa (https://www.ikk-suedwest.de/), gdzie możesz szybko skontaktować się sam i po prostu się poinformować.

Są pewne rzeczy, które trzeba doprecyzować, i często takie porównywarki Ci nie pomogą, dlatego zawsze sugeruję bezpośredni kontakt z ubezpieczycielami. To zajmuje trochę czasu, ale możesz w ten sposób otrzymać idealnie dopasowany pakiet do swoich potrzeb.

O rany, tym razem reklama dla IKK! Niestety bardzo amatorsko i/lub głupio umieszczona, co IKK ma wspólnego z prywatnym ubezpieczeniem zdrowotnym?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata