Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Negatywny wynik podstawowy w Schufa

Napisany przez erasmus
Cześć,
złożyłem wniosek o kartę kredytową w Barclays. Została ona odrzucona ze względu na informacje z Schufa.

Zgodnie z informacją o sobie w Schufa, mam 60% podstawowego wyniku, co oznacza bardzo wysokie ryzyko.

Jest wpis od BFS risk & collection GmbH dla Vodafone, wskazujący na naruszenie umownych postanowień i istnienie konta do rozliczeń. Zgłoszono zaległość (wypowiedzenie umowy) w wysokości około 300€. W informacji o sobie jest wymienione, że to roszczenie zostało zakwestionowane 10 dni później.

Nie ma więcej wpisów w informacji o sobie w Schufa.

Jak to możliwe, że zakwestionowane roszczenie ma negatywny wpływ na wynik w Schufa?
Dlaczego to roszczenie jest uwzględnione w informacji o sobie, mimo że Schufa wie, że roszczenie zostało zakwestionowane? Czy jest to w ogóle prawne?
Co mogę zrobić, aby poprawić ten wpis?

Być może ktoś tutaj ma doświadczenie w tej sprawie i może mi pomóc.
DZIĘKUJĘ

PS:
Wspomniane roszczenie wynika z umowy DSL, którą rozwiązałem z wyznaczoną datą. Postępowanie upominawcze trwało do zakwestionowanego upomnienia i groźby pozwu. Pozwu nigdy nie złożono

Napisany przez grimmlin
Cześć

witaj w naszym systemie. Schufa zdobyła ogromną władzę w ciągu ostatnich 10 lat. Jak już się w nią wpadnie, trudno z niej wyjść. Od lat walczę przeciwko naszemu systemowi, w którym zwykły obywatel nie ma już nic do powiedzenia, mam nadzieję, że teraz jesteś kolejną osobą (TY), która dołącza.

Usunięcie tego wpisu wymaga ogromnego nakładu pracy i kosztów. Bez adwokata trudno się bronić. Po 3 latach twój wpis zostanie usunięty. Proces sądowy trwa około 1 roku, dlatego możliwe, że łatwiej jest po prostu poczekać i napić się herbaty. Około połowa wpisów w Schufa jest nieprawidłowa, co nawet nasza polityka wie, i mimo to nie podejmuje działań.

Przykro mi, że nie mogę ci już więcej pomóc. W rzeczywistości jesteś po prostu tylko numerem bez znaczenia, poza twoim kręgiem znajomych.

Pozdrowienia

Grimmlin

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy możesz tutaj udostępnić informacje dotyczące Twojej zdolności kredytowej (Schufa)?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata