Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pomoc przy finansowaniu budowy

Napisany przez Tuep
Cześć,

chciałbym kupić Dom wakacyjny w Badenii-Wirtembergii. Brakuje mi około 50000 €. W wrześniu 2015 roku na pewno dostanę 35000 €.

Bank BW już powiedział, że Dom wakacyjny nie może być uznany za zabezpieczenie, czego w ogóle nie rozumiem. Nie mam żadnych innych zabezpieczeń. Stopa procentowa kredytu prywatnego wynosiłaby tam 8%. Dla mnie to brzmi bezczelnie.

Czy możesz podać mi wskazówkę, która bank może zaoferować mi tańszy kredyt? Czy potrzebujesz ode mnie dodatkowych informacji?

Dzięki i pozdrowienia

Philipp

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dom wakacyjny jest trudny do zabezpieczenia hipotecznego. Jak dużo własnego kapitału jesteś w stanie wnioskować?

Napisany przez Kass Finanz
Dom wakacyjny jest rodzajem obiektu dla miłośników, który w razie potrzeby nie jest łatwo sprzedawalny.
Ponadto zazwyczaj nie można w nim zamieszkać na stałe. Dlatego banki nie oferują pełnego kredytu hipotecznego na tę nieruchomość.

Napisany przez Tuep
Cena zakupu wynosi 55000 €.
Na notariusza itp. liczę około 5000 €.
Mam 10000 €.
Brakuje mi więc 50000 €.
35000 € otrzymam we wrześniu.

Napisany przez Colonia
Najlepiej poczekać do września i do tego czasu zaoszczędzić brakujące pieniądze. Można także pożyczyć sobie niewielkie kwoty (do 5.000€) w inny sposób.

Niskie kwoty do kwoty 5 000 EUR są jednak względne, prawda? Nie każdy ma tak po prostu 5 000 EUR do pożyczenia.

Napisany przez Tuep
A jednak nie mogę czekać do września.
Co więc mam zrobić?

Dzięki

Philipp

Nic!
@Tuep, niektóre rzeczy po prostu nie są możliwe do zrealizowania

Napisany przez Daukind
Zakładając wystarczający dochód, wzięcie kredytu konsumenckiego powyżej 50 tys. zł, najlepiej z prawem do wcześniejszej spłaty lub wcześniejszego wykupu.

Do 09/15 żyć z wysokimi odsetkami, a następnie spłacać wszystko, co tylko możliwe...

@Daukind, dobry pomysł!

Napisany przez Tuep
Czy wiecie przypadkiem, gdzie mogę uzyskać najlepszą stopę procentową dla tego kredytu konsumpcyjnego?

Philipp

Napisany przez Daukind
Spontanicznie znam DKB z 4,7% i bezpłatną spłatą dodatkową w dowolnym momencie. Po prostu sprawdź na zwykłych portalach porównawczych.

Wiele kredytów ratalnych zależy od dochodu i historii kredytowej w Biurze Informacji Kredytowej.
Czy można to uogólnić na 100% tylko do banków oferujących oprocentowanie stałe.

Napisany przez matti85
Mogę polecić Ci DIBA. Zawsze możesz spłacić całość i płacisz tylko dokładnie do tego czasu odsetki. Stopa procentowa wynosi 4,75%. Wszystko otrzymasz również dość szybko. Jeśli masz wystarczający dochód oraz pozytywną historię kredytową, nie powinno być problemu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata