Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Mój były chłopak użył mojej karty chipowej bez mojej wiedzy.

Napisany przez Nicole29
Cześć Kochani,

Potrzebuję Waszej rady. Moja historia jest dość długa, ale z góry dziękuję za cierpliwe przeczytanie.

09.11.2014 zmarł mój partner życiowy i zaczęły się moje problemy. Na początku roku kupiłam laptop na raty, które spłaciłam. Bank Santander przysłał mi wtedy kartę Smart Card z limitem kredytowym w wysokości 2500 euro. Nigdy nie widziałam tej karty, ponieważ pracuję w tygodniu w Monachium. Mój partner wykorzystał tę kartę i wykorzystał cały limit kredytowy. Nie widziałam też wyciągów z konta, ponieważ wszystko ukrywał i ukrywał. Łudziłam się, że mu ufam. Teraz stanęłam w obliczu dylematu. Mogę udowodnić, że w czasie pobierania nie byłam w mieście, i że sfałszował moje podpisy, również mogę udowodnić. Niemniej jednak Bank Santander twierdzi, że naruszyłam moje obowiązki staranności.

Niestety nie mam ubezpieczenia ochrony prawnej, żeby po prostu zatrudnić prawnika. Macie jakiś pomysł, jak mogę wyjść z tej sytuacji?

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia,

Nicole

Napisany przez 6Bankkaufmann
Idź do lokalnego biura ochrony konsumentów.

Napisany przez Suxxess
Były partner = zmarły towarzysz życia? Czy na pewno nie miał żadnego majątku?
Powinienem skontaktować się z jego spadkobiercami / zadzwonić do zarządcy masy upadłościowej i poinformować go, że nadal ma 2500 € długu u nich. (I że ten dług wchodzi w skład spadku)
Ale pomysł skorzystania z Poradni Konsumenckiej też brzmi nieźle.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata