Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sparkasse: Opłaty manipulacyjne i odsetki

Napisany przez charlesbukowski
Oto odpowiedź mojego banku oszczędnościowego. Opłaty manipulacyjne zostaną zwrócone... reszta niestety nie.

oraz druga strona....

Co można na to powiedzieć ??????

Napisany przez fogfog
Z tymi już bym się nie męczył. Pisanie jest żartem. Czy napisałeś do nich wzorem pisma i umówiłeś termin?? Czy w nim żądali również od banku opłat za korzystanie z gwarancji bankowej??Jeśli termin mija, idź natychmiast do prawnika. Musi go opłacić Sparkasse. Wygląda na to, że tak na to liczą. W każdym razie pismo to jest żartem.

Także uważam, że było dość bezczelne... przywoływanie jakichkolwiek zdań z dawnych lat....

Użyłem gotowego wzoru pisma wraz z odsetkami itp.
Teraz ustaliłem ostateczny termin do piątku z zagrożeniem skierowania sprawy do przedstawiciela prawnego....

Napisany przez bananalars01
Wiadomo Wam, że zgodnie z ochroną konsumenta niektóre banki, w tym Banki Spółdzielcze, zdecydowały się zrezygnować z usług irytujących klientów w tej sprawie? Nie mówię, że robi to również Sparkasse, ale nigdy nie można być pewnym.

Mam inne konto osobiste

Napisany przez verschaukelt
No dobrze...
Masz także możliwość przekazania tego pisma Ombudsmanowi do dalszego załatwienia w celu otrzymania odsetek.

Mimo wszystko odzyskałeś opłaty. Banki spółdzielcze wysyłają miłe pisma i twierdzą, że nie muszą płacić. Przecież wprowadzenie liczby w odpowiednio przewidziane pole dla opłaty manipulacyjnej jest indywidualną umową i nie jest przedmiotem orzeczenia Sądu Najwyższego...

Tak, banki są bardzo pomysłowe w tej kwestii :-(

Jeśli chcę także otrzymać odsetki, skorzystanie z usług rzecznika małych przedsiębiorstw niestety nie wystarczy. Zgodnie z regulaminem postępowania, to nie zatrzymuje przedawnienia. Oznacza to, że musiałbym skorzystać z usług prawnika. Czy jednak warto podjąć to ryzyko przez, być może, 40 euro ??
Prawdopodobnie z tego powodu bank oszczędności nie wydaje się akceptować.
Jeszcze raz się nad tym zastanowię

Napisany przez 6Bankkaufmann
Z tego powodu odmawia tego nie tylko jedna, ale również czasami inne banki partnerskie.

Napisany przez Melni
Cześć,

Sparkasse zwróciła mi wszystko. Najpierw przelali tylko opłatę manipulacyjną. Następnie, po napisaniu kolejnego pisma w sprawie brakujących odsetek, kasa także wpłynęła wczoraj. Więc wszystko w porządku. Warto się upierać, nawet jeśli chodzi o 40 euro - to przecież Wasze pieniądze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata