Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jak otworzyć konto maklerskie przy bardzo niskich dochodach?

Napisany przez unklaer
Cześć Społeczności,
Ponieważ nadal uczę się w szkole i żyję z pieniędzy z nauki, nie mam zbyt wiele na koncie każdego miesiąca.
Mimo to chciałbym rozpocząć handel akcjami, aby zyskać pierwsze doświadczenia. Powiedzmy, że wykonuję transakcje w wysokości 20€ miesięcznie, czy byłoby to opłacalne. Mam tu na myśli opłaty za prowadzenie konta i koszty transakcyjne.
Ile kosztuje prowadzenie konta? A jeśli po odjęciu wszystkich opłat zaniosę stratę za początkowe 20€ transakcji?

Napisany przez Daukind
Handluj na koncie demo.

W większości brokerów najniższe opłaty transakcyjne wynoszą od 5 do 10 euro. Zarówno przy zakupie, jak i przy sprzedaży. Minimalny rozmiar zamówienia na akcje powinien wynosić 1000 euro, a jeszcze lepiej 2000 euro.

Napisany przez Cici
Otwórz darmową wersję demonstracyjną, którą oferuje wiele stron finansowych w sieci. Możesz wirtualnie handlować akcjami lub certyfikatami i zdobywać doświadczenie, nie tracąc przy tym rzeczywistych pieniędzy. Jak już wspomniano, z 20 euro miesięcznie praktycznie nie da się nic zrobić na giełdzie.

Napisany przez finno
Ja, zgadzam się z innymi. Po prostu spędź kilka lat na początku na rachunku demonstracyjnym, a kiedy uzbierasz wystarczającą ilość pieniędzy i wiedzy, zacznij działać na poważnie

Napisany przez hoffer

Cześć Społeczności,
Ponieważ nadal uczę się w szkole i żyję z pieniędzy na naukę, nie zostaje mi zbyt wiele pieniędzy na miesiąc.
Chciałbym jednak rozpocząć handel akcjami, aby zdobyć pierwsze doświadczenia. Zakładając, że wykonuję transakcje o wartości 20€ miesięcznie, czy byłoby to opłacalne? Mam na myśli opłaty skarbowe za prowadzenie depozytu i koszty transakcji.
Ile kosztuje prowadzenie depozytu? I jak wspomniałem, czy po odjęciu wszystkich opłat będę na minusie, jeśli na początku handluję tylko na kwotę 20€?

Oczywiście zależy to od wolumenu transakcji oraz jakiego produktu finansowego ostatecznie chcesz handlować. Jako początkujący powinieneś najpierw przetestować różnych dostawców za pomocą konta demonstracyjnego. W zależności od minimalnego depozytu u dostawcy, zalecałbym rozpoczęcie od kwoty co najmniej 4000-5000 EUR, w przeciwnym razie to mało sensu... Poszukaj w Internecie opłat za zamówienia i przelicz kilka przykładów. W niektórych przypadkach u dostawców płacisz między 5 a 20 EUR za zamówienie...

Napisany przez franzi.behrens
Portfele wzorcowe i gry giełdowe są moim zdaniem doskonałe! Zacząłem w 2005 roku z F.A.Z, co uważałem wtedy za bardzo bardzo dobre, ale od tego czasu na pewno wiele się zmieniło.
Na Twoim miejscu, zacząłbym szukać blogów, aby poznać cały świat.

Powodzenia i nigdy się nie poddawaj!

Napisany przez jackBauer01
Co powiesz na plan oszczędnościowy w fundusze? Istnieją one darmowe, ale trzeba co najmniej wpłacić 50€ miesięcznie...
Byłaby to przynajmniej opcja, chociaż prawdopodobnie niezbyt sensowna, jeśli nie masz jeszcze dużej ilości pieniędzy do dyspozycji

Napisany przez lolania

Witaj Społeczności,
Ponieważ nadal uczę się w szkole i żyję z pensji za naukę, nie mam zbyt wiele na koncie każdego miesiąca.
Chciałbym jednak rozpocząć handel akcjami, aby zdobyć pierwsze doświadczenia. Powiedzmy, że dokonuję transakcji w wysokości 20€ miesięcznie, czy byłoby to opłacalne. Chodzi mi o opłaty za prowadzenie konta i transakcje.
Ile kosztuje prowadzenie konta? I czy po odjęciu wszystkich opłat zacznę od minusa, jeśli na początku handluję tylko 20€?

Wygląda na to, że nie masz zbyt dużo pojęcia o handlu akcjami.
Większość brokerów wymaga minimalnej wpłaty od 100 €, jeśli nie mylę się, niektórzy wymagają minimum 50€, ale średnio to 100€ to kwota minimalna, którą należy wpłacić. Mam wrażenie, że nie masz na ten temat zbyt wielu informacji i po prostu chcesz zacząć handlować bez zastanowienia, dlatego zawsze chętnie oferuję coś w takich przypadkach, przeczytaj kilka artykułów i zdobądź wiedzę, zgodnie z zasadą Otwórz oczy przy zakupie akcji. Tutaj znajdziesz 10 lekcji o kupowaniu akcji, ale nie bądź zbyt pewny siebie!

Napisany przez micheldeutscher
Na onvista lub Börse ARD możesz założyć portfel inwestycyjny lub kilka.
Pięknie widać, jak działa z 5000 euro.

Oczywiście, istnieją plany oszczędnościowe w akcje w ING Diba i Consorsbank. Po prostu otwórz konto za pośrednictwem funduszy z rabatem i oszczędzaj. Możesz zacząć od 50 euro miesięcznie. Możesz też zadzwonić na infolinię ING, Consors i funduszy z rabatem i poprosić o wyjaśnienie, ja tak zrobiłem.

Oczywiście, szczególnie jeśli jesteś młody, to się opłaca. Ja zrobiłem plan oszczędnościowy w fundusze 4-5 lat temu, wpłacając tylko 25 euro miesięcznie, a teraz mam prawie 3000 euro - no cóż, przynajmniej coś. Dla Ciebie plan oszczędnościowy w akcje byłby dobry, będziesz mógł wszystko ustawiać za pośrednictwem swojego konta.

Napisany przez Andy34
Nie jestem pewien, o co dokładnie Ci chodzi. Mówisz o handlu i rachunku depozytowym. Możesz otworzyć konto depozytowe już od 25€, natomiast handel często zaczyna się od 100€, ale musisz uważać, ponieważ nie wszyscy brokerzy są dobrzy. Zalecam zapoznanie się z opiniami na temat poszczególnych brokerów. Sam korzystałem z +500, dopóki nie przeczytałem tych recenzji. Zauważyłem to również sam i zamknąłem swoje konto. Możesz również zapoznać się z różnymi brokerami i przeczytać recenzje, aby znaleźć odpowiedniego brokera do handlu.

Jeśli chodzi o rachunki depozytowe, możesz przeczytać podstawowe informacje na temat nich na Wikipedii - Rachunek papierów wartościowych? Wikipedia. To powinno dać Ci pewne pojęcie na ten temat. Warto zauważyć, że nawet drobne kwoty się liczą, ale wtedy decyduje czas, a zysk jest dość mały. Jeśli już, polecam myślenie trochę większe, nie musi to być dużo.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata