Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Zarządzanie pieniędzmi - Zlecenia stop loss ograniczają straty, a nie zyski.

Napisany przez Faultier
Cześć,

Ostatnio zajmowałem się opracowywaniem systemu handlowego. Rozpocząłem od systemu Turtles, do którego dodałem zarządzanie ryzykiem i zarządzanie pieniędzmi. Przeprowadziłem symulację na danych historycznych kursów ostatnich siedmiu lat dla 150 firm. Niestety, sukces okazał się bardzo skromny, nie udało mi się zatrzymać ani powiększyć kapitału. Dlatego zmodyfikowałem sygnały kupna i sprzedaży. Zarządzanie ryzykiem i pieniędzmi przejąłem od Turtles.

Teraz pobawiłem się trochę MACD. Odkryłem, że korzystając z sygnałów kupna i sprzedaży MACD, udaje mi się osiągnąć zysk. Jednak gdy zaczynam korzystać ze stopów, wyniki stają się znacznie gorsze, aż do straty.

Zastanawiam się, dlaczego wszędzie mówi się o tym, jak ważne są zlecenia stop-loss, aby ograniczyć straty. Dlaczego jednak w moim systemie śledzenia trendów zlecenia stop-loss ograniczają tylko zyski? Czy zlecenia stop-loss są nieodpowiednie dla systemów śledzenia trendów?

Pozdrowienia,
Faultier

Re: Zarządzanie pieniędzmi - Zlecenia stop loss ograniczają straty, a nie zyski.

Napisany przez AlexanderNolen

Teraz trochę pobawiłem się MACD. Odkryłem, że gdy korzystam z sygnałów kupna i sprzedaży MACD, osiągam zysk. Jednak gdy stosuję zlecenia stop, wynik jest znacznie gorszy, aż do straty.

Zastanawiam się, dlaczego wszędzie mówi się o tym, jak ważne są zlecenia stop, aby ograniczyć straty. Dlaczego moje zlecenia stop w systemie śledzenia trendów zawsze ograniczają zyski?
Czy zlecenia stop są nieodpowiednie dla systemów śledzących trendy?

Pozdrawiam Faultier

Cześć Faultier,

Zlecenia stop mają oczywistą wadę, że mogą zatrzymywać również zyskowne transakcje. Zlecenia stop nie są zatem panaceum.

Co mnie interesuje: jak blisko ustawiasz swoje zlecenia stop loss w %???

Pozdrowienia
Alexander

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata