- wt gru 23, 2014 4:07 pm
Cześć Forum,
właśnie mam pytanie dotyczące sprawy z 2013 roku - przypomniała mi się właśnie, ponieważ w 2014 roku znów będzie jednorazowa wpłata.
Mam emeryturę bazową w Generali. No cóż, trzeba działać jako osoba samozatrudniona
Początkiem umowy były minimalne miesięczne wpłaty (50 euro) i na koniec roku dodatkowa wpłata z zysku. Pod koniec grudnia 2013 roku zgłosiłem wpłatę i otrzymałem odpowiedź, że nie można już dokonywać dodatkowych zysków w ramach starej umowy i trzeba zawrzeć nową umowę. Istnieje taka regulacja prawna. Skontaktowałem się również bezpośrednio z infolinią Generali i otrzymałem tę samą informację.
Co sądzicie, czy to było poprawnie postawione czy Generali próbuje po prostu przekształcić umowy na umowy o niższych oprocentowaniach?
Pozdrowienia,
Jörg
właśnie mam pytanie dotyczące sprawy z 2013 roku - przypomniała mi się właśnie, ponieważ w 2014 roku znów będzie jednorazowa wpłata.
Mam emeryturę bazową w Generali. No cóż, trzeba działać jako osoba samozatrudniona
Co sądzicie, czy to było poprawnie postawione czy Generali próbuje po prostu przekształcić umowy na umowy o niższych oprocentowaniach?
Pozdrowienia,
Jörg