Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy pracownicy banku mogą zapobiec zwrotowi płatności...

Napisany przez ADMCI4
Cześć :-)

Ostatnio zdarzało się częściej, że obciążenia mojego konta osobistego były zwracane. Czasami chodzi tylko o dwa tygodnie, więc pieniądze są na koncie. Napisałem już maila do mojej pani konta, w którym poprosiłem ją, aby zrealizowała te obciążenia. Ona nie zareagowała, zamiast tego pojawiły się kolejne zwrócone obciążenia. Czy to możliwe, że dzieje się to całkowicie automatycznie i pracownicy banków nie mają już żadnego wpływu na to, co zostanie obciążone, a następnie ewentualnie zwrócone? Jestem ciekawy, jakie są wasze doświadczenia w tej sprawie.

Pozdrowienia
Dziecię Sowy

Napisany przez 2Bolitho
Cześć, w każdym przypadku skontaktuj się bezpośrednio z odpowiednią osobą i wyjaśnij sprawę. Technicznie nie mogę tu pomóc. W moim banku istniała wcześniej możliwość uzgodnionej kwoty debetu nawet poza limitem konta bieżącego, na zakup samochodu konto było przez kilka dni debetowe, dopóki pieniądze nie zostały przeniesione z depozytu. Pozdrowienia, Bolitho

Napisany przez brainy
Jakie to było bank?

Napisany przez Suxxess
Zwiększyć limit?
Weź kredyt konsumpcyjny, aby odciążyć swoje konto bieżące i uniknąć pęknięcia obciążeń.
(Zawsze to kosztuje)

Niemniej jednak trzeba to potraktować jako ostrzeżenie i naprawdę postarać się zmniejszyć swoje długi, aby za pół roku nie potrzebować kolejnego, jeszcze większego kredytu konsumpcyjnego...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Moja poprzednia szefowa zawsze mówiła: Banki to wierzyciele, a nie wspólnoty wierzące.
Dlaczego bank miałby ci ustąpić, jeśli nie możesz pokryć obciążeń?
Przecież wiesz, że obciążenie następuje, gdy nie ma środków na koncie.
Spróbuj, jak sugeruje Suxess, zwiększyć debet lub skonsolidować zadłużenie u innego kredytodawcy.
Jednak może być trudniej, jeśli w wyciągu z konta widnieją cofnięte obciążenia.
Jaki jest łączny dług, o którym mówisz, i jakie są twoje miesięczne zarobki?

Napisany przez 2Escorpio
Tolerowane przekroczenie stanu konta istnieje zawsze, niezależnie od przekroczenia limitu debetowego.

Niemniej jednak nie dotyczy to konta z saldem dodatnim i wymaga odpowiedniej zdolności kredytowej.

W innym przypadku bank nie ma korzyści z pomocy klientowi w przypadku odwróconych obciążeń... Przecież na tym zarabiają.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata