Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Marzenie o własnym domu

Napisany przez FinanzBaden
Cześć społeczności,

jesteśmy pięcioosobową rodziną z Badenii-Wirtembergii. Obecnie wynajmujemy mieszkanie za 650 euro miesięcznie. Mamy jednak problemy z sąsiadem z góry, którego syn czasami wstaje o 2 nad ranem i ciężko chodzi po mieszkaniu.

Jeśli bylibyśmy w stanie się wyprowadzić, mógłbyśmy spokojnie wynająć 4-pokojowe mieszkanie za 950 euro. Wtedy moglibyśmy płacić czynsz jak ratę kredytu dla banku.

Dlatego możliwa miesięczna rata wynosiłaby około 900 euro. Jestem pracownikiem stałym w Daimlerze, zarabiam netto około 2500 euro, a moja żona pracuje na pół etatu za 450 euro.

Oglądaliśmy już kilka domów. Jeden z nowych budynków nas szczególnie zainteresował. Niestety, kiedyś byłem nieudolnie samozatrudniony i niestety do tej pory nie udało mi się zaoszczędzić żadnego wkładu własnego.

Jaka byłaby więc maksymalna kwota kredytu przy miesięcznej racie w wysokości 900 euro bez wkładu własnego?

Z poważaniem,
FinanB

Re: Marzenie o własnym domu

Napisany przez FinanzBaden
Zauważyłem właśnie, że istnieje lepszy wątek, proszę usunąć

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata