Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Procedura finansowania nieruchomości lub jak podpisać?

Napisany przez el_bundz
Cześć,
Zamierzam zbudować Dom, działka jest już opłacona, a umowa budowy domu podpisana.
Do tej pory otrzymałem oferty finansowania od kilku banków.
Moim zdaniem oferty różnią się tylko odsetkami i okresem bezpłatnego udostępnienia środków. (Zawsze wymieniałem dodatkową spłatę, KfW i okres kredytowania.)
Czy istnieje ogólnie jakaś różnica, której nie zauważyłem?

Moje właściwe pytanie brzmi jednak, co teraz robić?
Czy teraz muszę wybrać jeden bank, podpisać umowę i czekać kilka tygodni na ostateczne potwierdzenie?
Czy mogę rozpocząć ten proces w kilku bankach, a następnie zdecydować się na najlepszą ofertę po przeanalizowaniu?
Przez proces mam na myśli przekazanie bankowi wszystkich dokumentów (rozliczenia wynagrodzenia, umowa domu, umowy o działki itp.), a bank sprawdza, czy zdecydowanie zgodzi się mi udzielić kredytu.

Dziękuję za pomoc.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Możesz zasięgnąć ofert od wielu banków. Jednakże, aby ostatecznie otrzymać umowę kredytową od jednego banku, powinieneś wybrać konkretny bank i dostarczyć im wszystkie niezbędne dokumenty.
Nie proszę składać wielu zapytań i dostarczać różnym bankom wszystkich istotnych dokumentów.

Napisany przez immerfernweh
I koniecznie pamiętaj o Schufie! Jeśli zezwalasz każdemu bankowi na uzyskanie informacji o tobie w Schufie, będzie ona widoczna dla wszystkich innych banków, przynajmniej przez pewien czas. Dla banku może to oznaczać następujące wnioski:
1. Klient złożył wniosek w kilku bankach = niezbyt ważne, szuka najlepszej oferty.
2. Klient złożył wniosek w kilku bankach = został odrzucony przez niektóre banki, więc należy zachować ostrożność!
Lepiej samemu uzyskać informacje od Schufy i pokazać bankom, stwierdzając, że jeśli faktycznie dojdzie do umowy, ten bank na pewno otrzyma od ciebie zgodę na samodzielne uzyskanie poprawnej informacji od Schufy!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Podczas gdy dział wewnętrzny banku raczej myśli:
2. Klient złożył zapytanie w kilku bankach = został odrzucony przez kilka banków, więc ostrożność jest wskazana!

Napisany przez NaTwoim13
Bank nie spekuluje, tylko sprawdza, a jeśli finansowanie jest możliwe, to również wydaje pozytywne głosowanie.

Nikt nie poświęca czasu, żeby później odrzucić sprawę, ponieważ możliwe jest niezwykle trudne w innym miejscu.

W przypadku kilku zapytań należy zwrócić uwagę przynajmniej na wynik w Schufa.

Dlaczego nie zlecają Państwo sprawy rzetelnemu pośrednikowi finansowemu, który wskaże im bank z najlepszymi warunkami i warunkami?

Napisany przez el_bundz
Dziękuję za pomoc.
W skrócie rozumiem teraz, że mogę rozpocząć proces w kilku bankach, ale może to negatywnie wpłynąć na moją historię kredytową w Schufa.

Poznałem sztuczki rzetelnych pośredników finansowych podczas moich rozmów. Najlepszą ofertę można uzyskać tylko wtedy, gdy udasz się do różnych instytucji, w innym przypadku nie można jej właściwie oszacować. Wszystko inne byłoby przypadkiem, a chodzi mi o zbyt dużą ilość pieniądza.

Napisany przez NaTwoim13
Czyli ich pytanie wejściowe zostało rozwiązane i są doskonale poinformowani.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata