Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie dołączenia

Napisany przez meikel1970
Cześć i pozdrowienia dla wszystkich! Przy szukaniu w internecie natrafiłem na wasze forum.

Ok. 10 lat temu zbudowaliśmy własny Dom i sfinansowaliśmy go w ten sposób:
1. pożyczka od Sparkasse 70 tys. EUR / 4,1% na 10 lat, stałe do 28.02.2015 / miesięczna rata
2. pożyczka od KFW 50 tys. EUR / 4,15% na 10 lat, stałe do 31.03.2015 / kwartalna rata
3. pożyczka od KFW 17 tys. EUR / 2,00% na 10 lat, stałe do 30.03.2016 / kwartalna rata
4. Umowa oszczędnościowo-kredytowa LBS na 57 tys. EUR na refinansowanie 1. Pożyczki

23.08.2012 zmieniliśmy 1. Pożyczkę w tej samej banku:
1. pożyczka od Sparkasse 62.421 EUR / 3,25% stałe do 20.08.2016 / miesięczna rata
4. Umowa oszczędnościowo-kredytowa LBS na 55 tys. EUR na refinansowanie 1. Pożyczki

Oto fakty.
Ponieważ zbliża się termin 2. Pożyczki, znowu pojawiają się rozważania.

Co byście zrobili w tej sytuacji?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Pomysłem byłoby przeniesienie całego zadłużenia na obecną korzystną stopę procentową i skorzystanie z kredytu Forward na rok 2016.

Oczywiście kluczową rolę odgrywa wartość rynkowa nieruchomości. Im wyższa wartość rynkowa, tym lepsza stopa procentowa.

Ile środków zgromadzonych jest na koncie oszczędnościowym Bausparkasse?

Saldo BSV wynosi obecnie 25.091,28 EUR.
Wskaźnik wyceny to oczywiście niskie 125 na dzień 31.01.2015 r., ponieważ konto to zostało otwarte dopiero 17.08.2012 r. Stopa odsetek kredytowych 0,50%.
Nie jestem pewien, jaki jest ogólny wskaźnik odsetkowy, ale sądzę, że wynosi on 2,9%.
Taryfa: Classictopfin/Kf

Napisany przez NaTwoim13
@Bank clerk

Który bank - pod względem najlepszych warunków - teraz zastępuje mnie w nachodzeniu i oferuje mi transzę z dwoma terminami wypłaty (3.2016 i 8.2016)?

3 terminy wypłaty z kredytem na 1 lub 1 1/2 roku w nachodzeniu?

Pytanie o wartość nieruchomości jest uzasadnione, ta wartość powinna już być znana, podobnie jak region.

Jak mogę dowiedzieć się o wartości rynkowej?

Wczoraj, przeglądając umowy kredytowe, zauważyłem,
że zapłaciliśmy 300€ za wycenę. Obecnie koszty te nie mogą być pobierane przez bank (BGH).

Czy nie przysługuje mi ta (10-letnia) wycena?

Napisany przez immerfernweh
Cześć Meikelu,
faktem jest, że im wyższa wartość ruchu, tym lepsze warunki.
Nie mogę powiedzieć, co powinieneś zrobić, ale mogę powiedzieć, co zrobiliśmy:
Zamówiliśmy ekspertyzę ruchu. Oczywiście kosztuje to - u nas było to trochę ponad 1000,00 euro, ALE! Niezależnie wybierasz eksperta, nie bank!
Przeszedłem z ekspertem przez pomieszczenia, zadał pytania, ja odpowiadałem... Bank chciał ustalić niższą wartość, aby stopy procentowe były wyższe. TY chciałeś ustalić wyższą wartość, więc stopy procentowe były niższe.
Ponieważ nie chcieliśmy sprzedawać domu, nikt nie poniósł szkód, a wartość domu znacznie wzrosła.
Być może to też może być rozwiązanie dla Ciebie?

Napisany przez immerfernweh
Zapomniałem dodać: tylko jako rzeczywisty przykład do porównania: nasz VoBa zaoferował nam ofertę poniżej 60% wartości rynkowej i stałą stopę procentową na 10 lat w wysokości 1,25%.

Napisany przez 6Bankkaufmann

@noelmaxim

Który bank obecnie oferuje najlepsze warunki kredytowe w kwestii podporządkowanego kredytu długoterminowego i umożliwia mi zawarcie transakcji forward z dwiema datami wypłaty (3.2016 i 8.2016)?

Nie chodzi o jedno kredyt. Chodzi o trzy różne kredyty, jeden z wypłatą od razu, a potem dwa kredyty forwardowe

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata