Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyty hipoteczne BHW z umową przydziału

Napisany przez Dani

Napisany przez obelix
To powinni zrobić inni, powoli przestaję rozumieć świat. Być może jestem za stary.
Zadaj pytanie BHW, być może ktoś tam będzie miał dużo cierpliwości.

Napisany przez Hanomag

niech inni odpowiedzą, powoli przestaję rozumieć świat. Być może jestem za stary.

Obelix, co się dzieje? Być może jestem starszy?

Cytat od Dani

W 1996 roku wypłacił sobie kredyt mieszkaniowy z BHW w wysokości ówczesnych 38 000 DM z oprocentowaniem 7%. W okresie 1996-2003 spłacił BHW kwotę około 440 DM. W rezultacie po 8 latach (do 2003 roku) spłacił BHW ponad 40 000 DM.

Prawdopodobnie umowa budowy została zawarta dopiero wtedy - czyli w 1996 roku - dlatego płacił miesięczne raty oszczędnościowe i dodatkowe odsetki za zabezpieczoną z góry umowę do momentu jej przydzielenia w 2003 roku.

Cytat od Dani

Jednak w 2003 roku otrzymał również umowę przydziału w wysokości 5%, od tej pory płaci BHW około 130 € miesięcznie.

Po przydzieleniu płaci tylko te 130 € na odsetki i spłatę kredytu mieszkaniowego.

Cytat od Dani

I chcielibyśmy wiedzieć, czy prawie 20 000 €, które wpłacił od 2003 roku, są zapisane jako saldo...

Na corocznym wyciągu z konta można zobaczyć, ile jest przeznaczane na odsetki, a ile na spłatę kredytu mieszkaniowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata