- sob sty 31, 2015 1:19 pm
Cześć! Jestem tutaj nowy, więc na początek chciałbym pozdrowić wszystkich!
Co do mnie. Mam 19 lat i jestem w drugim roku nauki w branży przemysłowej.
Mój problem.
W 2014 roku zostałem poproszony o przyjście na spotkanie do oddziału Sparkasse. Tam miałem umówioną wizytę z uczniem, który wyjaśnił mi BSV i fundusze. Wtedy wszystko wydawało się w porządku, miałem pieniądze do wpłacenia itd. W rezultacie dałem się namówić na założenie umowy oszczędnościowo-budowlanej.
- Plan Classic Young 0,5
- Suma BSV 20 000 €
- Data rozpoczęcia umowy: 15.4.2014
- Pierwsze wpłaty miały być dokonane 1.9.2014
- Stopa oprocentowania oszczędności: 0,5%
- Współczynnik ewaluacji: 0,00%
- Stopa oprocentowania bonusowa: 10,00%
Kiedy doszło do pierwszych wpłat, zmieniła się dla mnie sytuacja. Okazało się, że potrzebuję samochodu, żeby dojeżdżać do miejsca nauki itd. Natychmiast zadzwoniłem do banku i zapytałem, jak teraz będzie wyglądała sytuacja. Zapewniono mnie, że nie poniosę żadnych kosztów, jeśli nie będę mógł wpłacić, i mogę kontynuować umowę. Dlatego do tej pory nic jeszcze nie wpłaciłem. Aktualnie nie jestem w stanie, ponieważ wiele się u mnie zmieniło.
Aktualnie nie otrzymuję żadnych świadczeń od mojego pracodawcy. Dopiero po ukończeniu nauki.
Dostałem właśnie pismo.
Data księgowania: 17.4.2014
Wartość: 15.04.2014
Operacja księgowa: Opłata za zamknięcie BSV
Naruszenia 200€
Zdjęcie 0€
Nowy saldo na 31.12.2014 to 200€
Wiem... jestem sam sobie winien...!
Chciałbym teraz usłyszeć od osób z zewnątrz, jaki jest najlepszy sposób, aby się wykaraskać z tej sytuacji, jaki jest dla mnie najlepszy sposób postępowania i co w ogóle oznacza powyższe wyciągi. Mam teraz wrażenie, że oszczędzam nie 20 000 €, ale długuje 20 000 €.
Początkowo chciałem poczekać aż będę miał więcej pieniędzy, ale chcę się tego pozbyć.
Jeśli potrzebujecie więcej informacji, po prostu pytajcie!
Pozdrowienia i dziękuję!
lua
Co do mnie. Mam 19 lat i jestem w drugim roku nauki w branży przemysłowej.
Mój problem.
W 2014 roku zostałem poproszony o przyjście na spotkanie do oddziału Sparkasse. Tam miałem umówioną wizytę z uczniem, który wyjaśnił mi BSV i fundusze. Wtedy wszystko wydawało się w porządku, miałem pieniądze do wpłacenia itd. W rezultacie dałem się namówić na założenie umowy oszczędnościowo-budowlanej.
- Plan Classic Young 0,5
- Suma BSV 20 000 €
- Data rozpoczęcia umowy: 15.4.2014
- Pierwsze wpłaty miały być dokonane 1.9.2014
- Stopa oprocentowania oszczędności: 0,5%
- Współczynnik ewaluacji: 0,00%
- Stopa oprocentowania bonusowa: 10,00%
Kiedy doszło do pierwszych wpłat, zmieniła się dla mnie sytuacja. Okazało się, że potrzebuję samochodu, żeby dojeżdżać do miejsca nauki itd. Natychmiast zadzwoniłem do banku i zapytałem, jak teraz będzie wyglądała sytuacja. Zapewniono mnie, że nie poniosę żadnych kosztów, jeśli nie będę mógł wpłacić, i mogę kontynuować umowę. Dlatego do tej pory nic jeszcze nie wpłaciłem. Aktualnie nie jestem w stanie, ponieważ wiele się u mnie zmieniło.
Aktualnie nie otrzymuję żadnych świadczeń od mojego pracodawcy. Dopiero po ukończeniu nauki.
Dostałem właśnie pismo.
Data księgowania: 17.4.2014
Wartość: 15.04.2014
Operacja księgowa: Opłata za zamknięcie BSV
Naruszenia 200€
Zdjęcie 0€
Nowy saldo na 31.12.2014 to 200€
Wiem... jestem sam sobie winien...!
Chciałbym teraz usłyszeć od osób z zewnątrz, jaki jest najlepszy sposób, aby się wykaraskać z tej sytuacji, jaki jest dla mnie najlepszy sposób postępowania i co w ogóle oznacza powyższe wyciągi. Mam teraz wrażenie, że oszczędzam nie 20 000 €, ale długuje 20 000 €.
Początkowo chciałem poczekać aż będę miał więcej pieniędzy, ale chcę się tego pozbyć.
Jeśli potrzebujecie więcej informacji, po prostu pytajcie!
Pozdrowienia i dziękuję!
lua