Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na przeprowadzkę pomimo wpisu w Schufie.

Napisany przez felix-hv
Cześć Kochani,

Po pierwsze, chciałbym opisać moją sytuację: Jestem jeszcze dość młody, mam 25 lat, pracuję jako inżynier w dużej firmie motoryzacyjnej na czas nieokreślony i moje wynagrodzenie netto wynosi około 2600€ jako osoba samotna...

Teraz do mojej prośby: Chciałbym wprowadzić się do mojego pierwszego własnego mieszkania, ale potrzebuję pieniędzy na meble itp., ponieważ nie mam oszczędności. Bardzo dobrze byłby kredyt w wysokości 5000€.

Ponieważ popełniłem błędy w przeszłości, kiedy byłem młodszy, moje punkty w biurze informacji kredytowej wynoszą tylko 15%, co oznacza, że nie dostałbym kredytu.

Jakie są moje możliwości? Bank kredytowy Sigma wypada dla mnie.

Dziękuję z góry za poświęcony czas

Napisany przez 6Bankkaufmann
Możliwe, że kredyt ratalny jest jednak możliwy. Zależy to od dalszych szczegółów.

Napisany przez Suxxess
Jak z kredytem pracodawcy? Zapytaj o nie, ponieważ chodzi o to, aby upewnić się, że zawsze będziesz na czas w pracy, skracając czas dojazdu. A co ze znajdowaniem się jeszcze na okresie próbnym?

Napisany przez felix-hv
Nie wiedziałem, że mój pracodawca udziela kredytów tylko za pośrednictwem własnego banku. Pracuję w Volkswagenie od 2006 roku (wtedy zacząłem praktyki) i dlatego nie mam okresu próbnego.

Napisany przez Gell

Sigma Bank kredytowy odpada dla mnie

…..25 lat, niezwiązany z zabezpieczeniami i nieograniczony zatrudnieniem (od co najmniej 36 miesięcy?), zarobki wynoszą około 2600€ netto jako singiel…..
Tak naprawdę idealne warunki do złożenia wniosku o pożyczkę w wysokości 5000 euro w SigmaBank i uzyskania jej bez problemu.
Obywatel niemiecki?
Gdzie tak naprawdę boli but? (jeśli wolno spytać)

Prawda

Napisany przez felix-hv
Mój kontrakt trwa od 2006 roku jako praktykant i od 2009 roku jako pracownik....

Jestem również obywatelem niemieckim... Kiedyś próbowałem Sigma Kreditbank, ale się nie udało, więc ta opcja odpada.

W moim raporcie kredytowym wszystkie otwarte kredyty, jakie kiedykolwiek miałem, są oznaczone jako spłacone. Jedynie ze względu na małą głupią sprawę w moim raporcie kredytowym zapisano, że nie dostarczyłem oświadczenia majątkowego. Porozumiałem się w tej sprawie i spłacam w ratach. To zajmie jeszcze około 10 miesięcy, zanim będę mógł to usunąć.

Przeprowadzam się do nowego mieszkania od kwietnia i chcę już tam coś urządzić.

Napisany przez 2Escorpio
Tak naprawdę sprawa jest dość prosta...

On chce kredytu bez zabezpieczenia... Więc większość opcji odpada, pozostaje tylko kredyt bez sprawdzania w bazie danych Schufa lub z banku hipotecznego.

Jeśli negatywne wpisy w bazie Schufa zostały uregulowane, istnieje stabilny dochód i umowa o pracę jest na czas nieokreślony, banki czasami udzielają kredytów.

Jednak nie mówimy tu o 4% oprocentowaniu... Musisz dodać / musisz dodać cyfrę 1 na początku.

Nieudzielenie oświadczenia majątkowego oznacza złożenie przysięgi upadłości. W związku z tym nawet jeśli taka informacja nadal widnieje w Schufa, to w banku w D nie będzie możliwe uzyskanie finansowania.

Napisany przez Reinsch
Czemu nie oszczędzać?

Osoba samotna zarabiająca 2 600 € netto, która wydaje się nadal mieszkać z mamą - tam powinno być znaczne oszczędności.
Ponadto przeprowadzka raczej nie jest spontaniczna, ale wymaga kilku miesięcy przygotowań, więc można kupować wyposażenie stopniowo nawet po przeprowadzce...

Napisany przez felix-hv
Mojem celem jest właściwie wszystko zdobyć na raz, a nie po kawałku. Poza tym jest jeszcze kaucja itp.

i do kwietnia już niedługo, chciałbym to mieć wszystko jednocześnie.

Napisany przez brainy
Czy udzieliłbyś sobie pożyczki?

Napisany przez felix-hv
Oczywiście, nie otrzymuję Hartz 4 ani niczego w tym rodzaju. Mogę bez problemu płacić comiesięczne raty w wysokości od 200 do 300 euro.

Napisany przez 2Escorpio

Nieudzielenie informacji o majątku oznacza złożenie oświadczenia o niewypłacalności.
Dlatego nawet jeśli jest to nadal odnotowane w Schufa, to w banku D nie będzie możliwa żadna finansowanie.

Nakaz aresztowania dla wymuszenia informacji o majątku może również zostać usunięty z wyprzedzeniem, jeśli nie jest już aktualny.

Wystarczy wysłać pismo potwierdzające opłacenie należności od wierzyciela, sądu rejonowego lub komornika do Schufa, a sprawa zostanie załatwiona.

Napisany przez Suxxess
Magiczne słowo to: pożyczka od pracodawcy. VW musi pobierać co najmniej standardowe oprocentowanie rynkowe, aby uniknąć interwencji fiskusa, ale jest to możliwe.

Zapytaj więc swojego szefa lub dział księgowości. W alternatywie, czy VW posiada własny bank?
Może warto do nich zadzwonić? Wyobrażam sobie, że to podejście może przynieść lepsze rezultaty.

kredyt konsumencki wyniósłby prawie poniżej 10%.
pożyczka od pracodawcy byłaby zdecydowanie bardziej sensowna.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Zazwyczaj kaucję można płacić w 3 ratach.
Meble można też zakupić w pierwszym kroku w sklepie z tanimi meblami używanymi (tam można znaleźć dobre części za niewielkie pieniądze).

Czy umowa najmu została już podpisana? Jeśli nie, będziesz musiał poczekać jeszcze kilka miesięcy i odłożyć trochę pieniędzy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata