Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy transakcje kart kredytowych zostaną obciążone po raz drugi?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mam problem z moją nową kartą kredytową. Złożyłem wniosek o kartę i od razu z niej skorzystałem. Niestety nie podano mi daty obciążenia. Dlatego zadzwoniłem tam i dowiedziałem się, że obciążenie praktycznie już nastąpiło. Wtedy nie było wystarczających środków na moim koncie, więc chciałem zmienić datę obciążenia, co było możliwe. Po prostu nie dla tego pierwszego obciążenia. Przelew ten został jednak wykonany, ale został odrzucony przez moją bankowość. Czy obciążenie zostanie teraz ponownie dokonane w wyznaczonym przeze mnie terminie, czy karta zostanie teraz zablokowana?

Re: Czy transakcje kart kredytowych zostaną obciążone po raz drugi?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

otwarta płatność jest niezależna od terminu preferowanego i nie zostanie ponownie obciążona tego dnia.

Jednakże niektóre banki zazwyczaj obciążają kilka dni później... ale nie wszystkie! Dlatego powinieneś się skontaktować z nimi i ustalić, jak to zostanie uregulowane.

To, czy Twoja karta zostanie zablokowana czy nawet natychmiastowo anulowana, zależy od banku i wysokości zaległego zadłużenia... Ponieważ to pierwsze obciążenie, być może nie będą tak pobłażliwi.

Starałbym się za wszelką cenę uniknąć wypowiedzenia przez bank... Wpiszą to bowiem do Biura Informacji Kredytowej, a przez 3 lata będziesz miał negatywny wpis i nie dostaniesz już żadnych produktów finansowych.

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata