Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy wszyscy są szaleni? Dramat w 4 aktach Focus Money

Napisany przez immerfernweh
Cześć ludzie, wczoraj przeczytałem artykuł redaktora naczelnego Focus Money, Franka Pöpsela Czy wszyscy są szaleni? Dramat w czterech aktach z wydania z 11.02.2015 r. Najpierw uważałem to za bardzo zabawne, ze względu na absurdalny scenariusz, w który Europa, a tym samym Unia Europejska, ma zmierzać finansowo. Potem zacząłem się zastanawiać. Czy to jednak jest możliwe? Co o tym sądzicie? Czy naprawdę możliwe jest, że za pomocą CAC (Collective Action Clausel) czyli Klauzula o działaniach zbiorowych, która od 2013 roku jest europejskim prawem, posiadacze obligacji państwowych, a tym samym także ubezpieczeń na życie i emerytur, mogą być eksmitowani, nawet jeśli są temu przeciwni?

Re: Czy wszyscy są szaleni? Dramat w 4 aktach Focus Money

Napisany przez brainy
To stara historia, tak samo jak §169 Abs. 6 VVG.

§ 169 VVG Wartość wykupu - dejure.org

Jasne, że to coś przygotowuje.

Albo może lepiej powiedzieć: zapobiega się temu, aby cały świat finansowo załamał się, gdy pierwszy kamień (Grecja?) spadnie.

Ale poważnie: Grecja jest zbyt mała, aby pociągnąć za sobą świat. Ale Francuzi są głęboko zaangażowani w Grecji. I Francuzom nie idzie dobrze, ponieważ ich samochody nie są już kupowane (przez kraje południowej Europy).

Dopóki wszyscy będą ignorować fakt, że świat finansowy od dawna jest bankrutem, impreza trwa dalej. W końcu łączna suma długów jest znacznie, znacznie wyższa niż na początku kryzysu. Ale to, co nie powinno się zdarzyć, nie może się wydarzyć.

Jakie jest naprawdę rzeczywiste zjawisko?

BdV chce większej jasności co do sytuacji finansowej firm ubezpieczeniowych na życie - Wiadomości finansowe on Cash.Online

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata