Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Konflikt zainteresowań?

Napisany przez Angka
Ubezpieczenia nie uznają szkód spowodowanych przez krewnych i nie pokrywają ich.
Jak jest z usługami naprawczo-szkoleniowymi w tych przypadkach? W jakim stopniu?
np. naprawy, leczenie lekarskie, ...
Syn operuje ojca-lekarza; naprawia samochód ojca po wypadku, ...

Napisany przez patrice999

Ubezpieczenia nie uznają szkód spowodowanych przez krewnych, nie wypłacają odszkodowań.

Kto tak mówi?

Oczywiście, to kompletna bzdura...
Jeśli mój ojciec, wujek itp. prowadzą np. warsztat samochodowy i tam zostanie naprawiony mój samochód w ramach ubezpieczenia lub jeśli mam dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, ale mój ojciec jest optykiem i wystawi mi rachunek za okulary, to oczywiście też to będzie opłacone.

Proszę więc dokładniej wyjaśnić, o co tak naprawdę chodzi?

Napisany przez Matthew Pryor
To pytanie może być bez sensu, ale dla autora pytania chodziło o szkody bezpośrednio spowodowane przez krewnych, a nie o to, czy szkody spowodowane przez osoby trzecie są naprawiane przez krewnych.

Napisany przez Hanomag

Pytanie może wydawać się bezsensowne. Chociaż TO chodziło o szkody bezpośrednio spowodowane przez krewnych, a nie o to, czy szkody spowodowane przez osoby trzecie są naprawiane przez krewnych.

Cokolwiek rozumiesz przez bezsensowne. Pytanie wyraźnie zmierzało w tę stronę. Nawet podano przykłady:

Cytat Angka

Syn operuje się u ojca-lekarza; naprawia samochód ojca po wypadku, ...

Z mojej wiedzy w takim przypadku ubezpieczyciel nie pokrywa kosztów związanych z pracą, lecz jedynie wartość rzeczową itp.

Napisany przez sapine
Nie znam również odpowiedniego przepisu, który w ogóle stanowiłby, że takie szkody nie powinny być pokrywane.

Napisany przez Matthew Pryor
Pytanie wyraźnie zmierzało w tę stronę. Nawet podano przykłady:moja wina. Nie przeczytałem wprowadzenia i opierałem się na cytacie TO i następującej po nim odpowiedzi. Mając odpowiednią wiedzę merytoryczną, powinieneś to zauważyć.Moim zdaniem w takim przypadku ubezpieczyciel nie pokrywa kosztów pracy, tylko koszty związane z rzeczami itp.Uzasadnij swoją rzekomą wiedzę źródłami powszechnie obowiązującymi dla wszystkich ubezpieczycieli i dziedzin.

Napisany przez Angka
Nikt nie ma w tej kwestii doświadczenia?
Może warto przed zleceniem prac ubiegać się o pokrycie kosztów przez ubezpieczyciela (przedstawiając rachunek od członków rodziny)?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata