- ndz lut 15, 2015 10:00 pm
Może ktoś mi pomóc?
W 2013 roku pozwałem 51-letnią kobietę i w 2014 roku zdobyłem wyrok sądu.
Według wyroku kobieta ma mi zapłacić 12000 euro.
Kilka upomnień nie przyniosło rezultatu, nawet komornikowi kobieta, która otrzymuje zasiłek Hartz 4, jest dobrze znana, a on nawet nie wychodzi już, ponieważ kobieta ma jeszcze dużo innych nieuregulowanych długów u wielu wierzycieli.
Teraz kobieta ma jednak Dom, i chciałbym dokonać egzekucji.
Według informacji i dokumentów bankowych, obciążenie domu na finansowanie budowy wynosiło 275000 marek niemieckich, z czego obecnie na domu pozostało około 125000 euro długu bankowego.
Już zapłaciłem własne koszty adwokackie i sądowe z postępowania cywilnego przed sądem okręgowym, i dotychczas nie widziałem od kobiety ani grosza.
Teraz poradzono mi, aby dokonać egzekucji w domu, abym dostał swoje pieniądze.
Czy to prawda, że jeśli podejmę ten krok, będę musiał również pokryć / wydać koszty egzekucji przymusowej.
I jeśli tak, jak wysokie byłyby te koszty?
Według informacji kobieta twierdzi, że wartość domu jest znacznie niższa niż 125000 euro.
Ile pieniędzy otrzymałbym w przypadku przymusowej licytacji domu?
W 2013 roku pozwałem 51-letnią kobietę i w 2014 roku zdobyłem wyrok sądu.
Według wyroku kobieta ma mi zapłacić 12000 euro.
Kilka upomnień nie przyniosło rezultatu, nawet komornikowi kobieta, która otrzymuje zasiłek Hartz 4, jest dobrze znana, a on nawet nie wychodzi już, ponieważ kobieta ma jeszcze dużo innych nieuregulowanych długów u wielu wierzycieli.
Teraz kobieta ma jednak Dom, i chciałbym dokonać egzekucji.
Według informacji i dokumentów bankowych, obciążenie domu na finansowanie budowy wynosiło 275000 marek niemieckich, z czego obecnie na domu pozostało około 125000 euro długu bankowego.
Już zapłaciłem własne koszty adwokackie i sądowe z postępowania cywilnego przed sądem okręgowym, i dotychczas nie widziałem od kobiety ani grosza.
Teraz poradzono mi, aby dokonać egzekucji w domu, abym dostał swoje pieniądze.
Czy to prawda, że jeśli podejmę ten krok, będę musiał również pokryć / wydać koszty egzekucji przymusowej.
I jeśli tak, jak wysokie byłyby te koszty?
Według informacji kobieta twierdzi, że wartość domu jest znacznie niższa niż 125000 euro.
Ile pieniędzy otrzymałbym w przypadku przymusowej licytacji domu?