Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zrezygnować z umowy oszczędnościowej przed zapłaceniem opłaty za jej zawarcie.

Napisany przez barcafan94
Cześć,
w zeszłym roku w czerwcu została mi narzucona na uczelni umowa oszczędnościowa dla młodych od Wüstenrot. doradca opowiadał mi o różnych premiach, mówiąc, że jako student mogę zarejestrować się z tą umową i o kilku innych rzeczach, które okazały się nieprawdziwe, gdy ostatnio wyjaśniono mi, jak naprawdę działa ta umowa i że twierdzenia doradcy to nonsens, chcę pozbyć się tej umowy. Nie potrafię udowodnić tych twierdzeń, dlatego mało sensowne jest próbowanie coś załatwić tą drogą, powiedziano mi. Jeśli teraz ją zrezygnuję, czy mogę uniknąć dopłaty do pozostałej opłaty za zakład?
Byłam również już w moim zaufanym banku i zapytałam, jak to się ma w przypadku rezygnacji z umowy.
Następnie napisali do mnie e-mailem, że jeśli nie zapłacę opłat końcowych po roku, będę musiała udowodnić resztę lub stracę prawo do umowy. To nie oznacza w dosłownym sensie, że nie będę jednak musiała zapłacić opłat, bo kasa oszczędnościowa nie traci swoich roszczeń automatycznie...
Jak teraz powinnam postąpić i jakie są moje szanse?

Re: Zrezygnować z umowy oszczędnościowej przed zapłaceniem opłaty za jej zawarcie.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Hm,

kiedyś też dałem się naciągnąć na BSV (2001) na ponad 100 000 EUR. Nigdy go nie obsługiwałem i już nigdy nic o nim nie słyszałem.

Napisany przez barcafan94
Czy kiedykolwiek coś wpłaciłeś?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Nie, żadnych EUR

Napisany przez obelix
jeśli umowa nie zostanie wypowiedziana, to kasa oszczędności hipoteczne rozwiąże tę umowę wcześniej czy później. Dopóki nie wpłynęły żadne środki, nie tracisz żadnego euro.

Mimo to zalecam oficjalne napisanie do kasy oszczędności hipotecznej prośby o bezpłatne anulowanie tej umowy.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Napisz bezpośrednio do BSV, że umowa ma zostać rozwiązana. To nie ma nic wspólnego z 14-dniowym okresem odstąpienia od umowy. Można również później rozwiązać umowę z BSV. W razie potrzeby zrób to pisemnie listem poleconym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata