Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Wiele pytań, moja odpowiedź

Napisany przez SchallaGold
Co powinienem powiedzieć, skoro współpracuję z 4 największymi dostawcami złota w Niemczech. Jak mogę kupić 18% poniżej ceny ustalonej w Londynie, wolne od podatku VAT. Zgodnie z § 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, od 13. miesiąca zwolnione z podatku od zysków kapitałowych. Zakup fizycznego złota: przechowywanie, okresy, chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Friedhelm Schalla doradca-service@gmx.de Telefon 064619241621 Serdeczne pozdrowienia z górnego doliny Lahnu Certyfikowany doradca ds. metali szlachetnych

Napisany przez florianmeier

Nach § 23 EStG ab dem 13. Monat abgeltungssteuerfrei.

Chciałbym nie zaszkodzić jako (F)Lachmann dla Gold, ale podatek ryczałtowy jest regulowany w §32d EStG, a nie w §23 EStG.

Podatek ryczałtowy dotyczy tylko części dochodów z kapitałów, o czym sugeruje tytuł §.

§23 EStG reguluje opodatkowanie transakcji prywatnych. Jednak nie ma tam ani podatku ryczałtowego, ani nie planuje się wprowadzenia takiego podatku.

W skrócie: złoto i podatek ryczałtowy nie mają ze sobą nic wspólnego.

Skąd masz swoje zaświadczenie, skoro brakuje ci takiej elementarnej wiedzy?

Napisany przez Cici
To już co najmniej trzeci post reklamowy od Pana Schalla. Czy tutaj nie ma moderatorów, czy też tolerowana jest taka nieuczciwa reklama? 18% poniżej ceny ustalonej, na pewno nikt w to nie uwierzy ...

Jestem pośrednikiem i pracuję w branży finansowej od wielu lat.
Oczywiście istnieją doświadczeni użytkownicy, którzy odkryli swoją niszę w prowadzeniu działań i w swojej anonimowości wyrządzają krzywdę innym ludziom.
Tak jak ten Florian Meier.
Nie jest niczym innym niż pożałowania godną osobą.

Pozdrowienia dla tej osoby.

Friedhelm Schalla

Chciałbym się nieco niegrzecznie zwrócić do Pana jako (F)Lachmanna za złoto, ale podatek obrotowy jest regulowany w §32d Ust. o podatku dochodowym od osób fizycznych, a nie w §23 Ust. o podatku dochodowym od osób fizycznych.

Podatek obrotowy dotyczy tylko części przychodów z majątku kapitałowego, co sugeruje nagłówek §.

§23 Ust. o podatku dochodowym od osób fizycznych reguluje opodatkowanie transakcji prywatnych. Jednakże nie ma tam żadnego podatku obrotowego. Wprowadzenie takiego podatku nie jest również planowane.

Krótko mówiąc: złoto i podatek obrotowy nie istnieją.

Skąd Pan ma swoje świadectwo, jeśli brakuje tak podstawowej wiedzy?

Florian to Dappes czy Holkopf?

To już przynajmniej trzeci wpis reklamowy Pana Schalli. Czy tutaj nie ma moderatorów, czy też toleruje się taką mało solidną reklamę? 18% poniżej ceny ustalonej, nikt w to nie uwierzy...

18% poniżej ceny ustalonej przy okresie trwania 5 lat jest możliwe i nie ma to nic wspólnego z wiarą. Gwarantowany wykup w kwocie 100 000 € po 5 latach za 127 000 € to również możliwe.

No, wy Anonimowscy, wyjdźcie z ukrycia.

Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Pozostanę anonimowy.

Napisany przez Cici

18% poniżej ustalenia na 5 lat jest możliwe i nie ma nic wspólnego z wiarą. Gwarantowany odkup suma 100000 € po 5 latach 127000 jest również możliwy.

No proszę, ten szczegół nie został wspomniany w oryginalnym poście. To daje stopę zwrotu około 3,3% rocznie (lub 4,9% rocznie przy 100.000 euro). Jest to zdecydowanie bardziej realistyczne niż 18% rocznie, ale mimo wszystko cała operacja nie jest całkowicie bez ryzyka. W ostatecznym rozrachunku potrzebna jest wiara, że otrzyma się z powrotem swoje pieniądze.

Proszę, napisz konkretnie, gdzie leży dodatkowe ryzyko w porównaniu do bezpiecznych obligacji państwowych i jak planują Państwo osiągnąć dodatkowy zysk!

stara mądrość handlowa mówi, że zysk leży w zakupach.
Kupujemy od jednego z trzech największych złotych handlowców na świecie.
25% poniżej Londyńskiego Fixingu. Certyfikat 999,9 LBMA.

Nasi klienci mogą otrzymać swoje złoto dostarczone do domu na życzenie.
Czy to wystarczające zabezpieczenie?

Napisany przez Cici

Kupujemy od jednego z trzech największych handlowców złotem na świecie.
25% poniżej ustalonych na Lodonie cen. Certyfikat 999,9LBMA.

I dokładnie ten punkt nie przekonuje mnie! Gdyby to było takie proste, moglibyście Państwo kupować złoto od swojego źródła i od razu sprzedawać na rynku. Wtedy w ogóle nie musielibyście już rekrutować klientów, a z każdą sprzedażą generowalibyście coraz większe dochody dzięki rosnącej arbitraży. Jeśli więc Państwa model miałby działać dla dowolnych cen złota, oznaczałoby to, że znaleźliście Państwo finansowe perpetuum mobile.

Nasi klienci mogą otrzymać dostawę złota do domu, jeśli tego chcą.
Czy to wystarczające zabezpieczenie?

To byłoby przynajmniej pewne zadośćuczynienie w przypadku, gdyby gwarancja odkupu nie została spełniona. Jednak klient nadal ponosiłby pełne ryzyko cenowe związane z kursem złota.

Napisany przez brainy
Kupuję 1 EUR za 0,75 EUR! A mój sprzedawca też na tym zarabia!

No jasne!

Wymieniam pieniądze na złoto.
Jesteśmy firmą handlową i menniczą GmbH (dostawca złota)
Kupujemy i sprzedajemy z zyskiem.
Dostarczamy złoto naszym klientom. (Bezpieczeństwo)
Gwarantujemy odkupienie po 4,1% w 13. miesiącu po zakupie.
Zwolnienie podatkowe zgodnie z EStG § 23 od 13. miesiąca, zwolnione z podatku u źródła.

Aktualne ceny jednodniowe
Dla kwot do 15.000,- € transakcje zakupu są szybkie, bezproblemowe i możliwe do zrealizowania w ciągu jednego dnia.
Kwoty powyżej 15.000,- € na zapytanie.
ZŁOTE SUBSKRYPCJE od 50,-€
Dostawa w formie fizycznej, złote sztabki od 0,5g 999,9 LBMA certyfikowane do 1kg. Opcjonalnie możliwość przechowywania w magazynie VIA MAT w strefie wolnocłowej w Raunheim.
Bonus lojalnościowy = więcej złota za tę samą kwotę
ZAKUP ZŁOTA: Fizyczny zakup złota możliwy od 10.000,- €
dostępne w każdej chwili
Dostawa lub odbiór możliwy.
Zwolnione od podatku przychody z handlu od 13. miesiąca

Czy handel to finansowe perpetuum mobile.
Gdzie jest ryzyko kursowe?
Bez wątpienia każdy może zniszczyć wszystko za pomocą tylko kilku słów, dokładnie tam podzielają się opinie.

Pozdrowienia

Friedhelm Schalla

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata