Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: BHW refinansowanie przyłączeniowe

Napisany przez Schwede
Od jakiegoś czasu interesuję się tym forum i teraz mam pytanie do ekspertów tutaj.

BHW Finansowanie domu 2 umowy wygasają w marcu 2017 roku.

Wartość domu: 200 000 €

Oferta BHW (pożyczka ratalna) Okres kredytowania 10 lat

1. 71 500,-
2. 71 400,-

Stopa procentowa: 2,40%
Efektywna: 2,44%
Wskaźnik spłaty: 3,90%
Rata: 375,38,-
Pozostały dług po 10 latach: 40 000 €

Spłaty dodatkowe od 1500 do 3575 € - jeżeli prawo do spłaty dodatkowej nie zostanie wykorzystane w danym roku, przepada ono na ten rok. Według informacji od pracownika, BHW nie oferuje okresu kredytowania 15 lat. Czy ktoś może to potwierdzić? Czy stopa procentowa jest odpowiednia, czy powinniśmy jeszcze poczekać.

Z góry dziękuję

Napisany przez Schwede
Czy moje pytanie jest złe czy po prostu za trudne?

Napisany przez uwehaensch
Nie, po prostu niektórzy mają po prostu weekend.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Swed, jaka chciałbyś mieć okres zapadalności odsetek? 10 czy 15 lat? Czy nie można byłoby udzielić kredytu w wysokości 143 000 EUR z okresem zapadalności odsetek wynoszącym 15 lub nawet 20 lat?

Napisany przez Schwede
Szczerze mówiąc, finansowanie w BHW byłoby najprostsze. W 2012/2013 roku pojawiły się trudności w moim miejscu pracy i musiałem zmienić pracę. Byliśmy bliscy bankructwa, ponieważ przez 3 miesiące nie dochodziły żadne pieniądze, a z moim prawnikiem zajęło to pół roku, zanim dostałem swoje pieniądze. Teraz wszystko jest uregulowane w BHW, ale z takim przebiegiem płatności prawdopodobnie nie wygląda dobrze w przypadku innej banku. Czy mogę więc wziąć 10 lat okresu kredytowania? Czy oprocentowanie jest w porządku? I dlaczego nie ma 15 lat w BHW.

Napisany przez Hanomag

Czy mam prawo wybrać 10 lat okresu kredytowania? Czy oprocentowanie jest w porządku?

Jeśli weźmiemy pod uwagę, że kredyty zabezpieczone hipoteką na 10 lat z oprocentowaniem już od 1,1% są dostępne, to oczywiście to ofertę nie jest najlepsza. Ale z powodu Twoich dotychczasowych problemów z płatnościami, nie masz chyba innego wyjścia. Mimo to, warto spróbować negocjacji lub zapytać innych dostawców.

Cytat Schwede

A dlaczego BHW nie oferuje 15-letniego kredytu?

Musisz zapytać bezpośrednio BHW.

Napisany przez NaTwoim13
Oferta jest znacznie tańsza, a kiedy problemy zostaną rozwiązane, zaległości uregulowane, trudności w dokonywaniu płatności nie stanowią przeszkody ani nie utrudnią zmiany na bank oferujący niższe odsetki i bardziej dostosowane okresy ich wiązania.

Ostateczną ocenę można jednak wydać tylko wtedy, gdy będą znane Państwa sytuacja ekonomiczna i zdolność kredytowa.

Jako bank hipoteczny BHW nie przejawia szczególnego zainteresowania długimi okresami wiązania oprocentowania, ponieważ chcą sprzedawać umowy oszczędnościowe na cele mieszkaniowe (przedfinansowania) i opierają na nich pewność co do oprocentowania.

Napisany przez Kass Finanz
Powinieneś porównać warunki OF innych banków z warunkami BHW.

Dzisiaj istnieją ogromne różnice w warunkach odnośnie okresów wiązania oprocentowania i możliwości zabezpieczenia przed ryzykiem stopy procentowej. Zasadniczo każdy zaoszczędzony euro to czysta gotówka, którą można przeznaczyć na spłatę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata