Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pytanie o 1. rangę i 2. rangę WHEN czy 2. ranga przesuwa się na 1. rangę?)

Napisany przez Martin79HN
Cześć,

mam następujące pytanie:

Bank 1: Ranga 1 (zablokowanie stopy procentowej na 10 lat)
Bank 2: Ranga 2 (zablokowanie stopy procentowej na 15 lat) L-Bank Darlehen na wsparcie! (Idzie w 2 rangę na takich samych korzystnych warunkach!)

Jeśli teraz minęły 10 lat z Banku 1.
I np. pozostaje 50% zadłużenia. Czy mogę wtedy zmienić bank i wybrać dowolnie? Czy Bank 2 automatycznie przechodzi na pierwszą rangę 1?

Co znowu związane byłoby z powrotem do Banku 1!
Rozumiem, że Bank 1 musiałby najpierw skasować hipotekę lub
przenieść ją na inny bank. (co wiąże się z opłatami)

Chodzi mi tylko o to, jak bardzo już teraz związuję się z Bankiem 1.

Mam nadzieję, że moje pytanie jest zrozumiałe.

Pozdrowienia

Martin

Napisany przez 6Bankkaufmann
Prawdopodobnie L-Bank przekaże prawa do odzyskania zwrotu. Istnieje możliwość, że po 10 latach będzie można zrefinansować pierwszy kredyt z innym bankiem. Jednakże bez zaangażowania powiększenia. Oznacza to, że jeśli po 10 latach spłaciliście 50% kwoty hipoteki, nie będziecie mogli całkowicie wykorzystać hipoteki dla nowego banku. Raczej będziecie mogli uzyskać nową hipotekę tylko do wysokości salda, które trzeba spłacić z dotychczasowego kredytu.

Napisany przez NaTwoim13
Czemu nie wyjaśnić tych istotnych spraw z pożyczkodawcą?

Od miesięcy opracowują plany, które są tak indywidualne, że niewiele przynoszą ogółowi, mimo to za każdym razem przedstawiają nam tutaj swoje koncepcje.

Zarówno ich bank pierwszego rzędu (jako dostawca usług), jak i L-Bank z pewnością potrafią wspaniale odpowiedzieć na to pytanie.

Napisany przez Martin79HN
Cześć Noelmaxim,

przepraszam za moje liczne posty i pytania.

L-Bank nie może udzielić mi dokładnych odpowiedzi na te pytania.

W L-Bank są pracownicy obsługujący ogólne zapytania oraz osoby zajmujące się wnioskami.

Aktualnie nie jest jasne, czy jesteśmy uprawnieni do otrzymania wsparcia czy nie. Ma to związek z nadmiarem kapitału własnego.

Złożenie wniosku o pożyczkę w L-Bank jest bardzo skomplikowane i wymaga dużo pracy. Musi być dopasowane nie w 100%, ale w 120%!

Przykład: Czy wynajmowane i pozbawione obciążeń mieszkanie przyczynia się do kapitału własnego? Tak, jeśli chodzi o dochody pomniejszone o koszty zarządzania + koszty dodatkowe! To nie jest problem, ale posiadanie ponad 50% kapitału własnego wyklucza możliwość otrzymania wsparcia.

Przez posiadany kapitał własny jest całkowicie normalnym, że najpierw opłaci się działkę. Ale w ciągu 6-10 tygodni cała finansowanie powinno być już ustalone. Ponieważ rzemieślnicy pracujący indywidualnie także chcą otrzymać swoje pieniądze.

Pozdrowienia,

Martin
Nonoelmaxim

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata