Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Dodatkowe zwolnienia od podatku od zysków kapitałowych za granicą

Napisany przez Onassis
Kto się na tym zna? Na przykład można zainwestować pieniądze w zamknięty fundusz amerykański i otrzymać dodatkowy zwolniony z podatku odsetek na podstawie umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania, co pozwala dodatkowo zainwestować pieniądze w zamknięty fundusz nieruchomości, na przykład, bez konieczności płacenia podatków. Kto może mi powiedzieć, dla których krajów stosuje się dodatkowe ulgi podatkowe i w jakiej wysokości? Mam znanie, że istnieją także dodatkowe ulgi podatkowe dla zamkniętych funduszy australijskich w dolarach australijskich. Nie wiem jednak, w jakiej wysokości. Ktoś wie? Onassis

Napisany przez ramonciko
Cześć Onassisie, Umowa o unikaniu podwójnego opodatkowania między USA a Niemcami reguluje opodatkowanie dochodów w brzmieniu z dnia 29.08.1989. Być może ta strona może Ci pomóc: Prawo podatkowe w internecie - Umowa o unikaniu podwójnego opodatkowania USA. Jednak nie mogę powiedzieć, czy ta umowa o unikaniu podwójnego opodatkowania ma zastosowanie, gdy inwestujesz w amerykańskie fundusze. Jeśli tak, możesz odliczyć efektywne opodatkowanie tych zysków. W każdym razie jesteś zobowiązany do zgłoszenia dochodów uzyskanych za granicą w swoim zeznaniu podatkowym (załącznik AU). Pozdrowienia, ramonciko

Napisany przez Onassis
Cześć ramonciko! Sprawozdanie do niemieckiego organu skarbowego w ramach funduszu inwestycyjnego MPC Amerika Opportunity Funds obecnie zajmuje się amerykański organ podatkowy. Wystąpił dodatkowy pozostały dochód podlegający opodatkowaniu w wysokości 50 dolarów amerykańskich. Reszta - przypuszczam, że 2 000 dolarów amerykańskich - była zwolniona z opodatkowania w ramach udziału. To jest w porządku. Chciałbym wiedzieć: Czy istnieje również dodatkowy limit zwolnienia podatkowego w innych krajach, takich jak Australia, Wielka Brytania, który można dodatkowo skorzystać w ramach dodatkowego zamkniętego funduszu inwestycyjnego? Czy znasz limity zwolnienia podatkowego od inwestycji kapitałowych w tych krajach, które można wykorzystać w ramach dodatkowych inwestycji funduszy? Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Onassis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata