Cześć wszystkim,
Wydaje mi się, że powinniśmy tutaj najpierw odróżnić zapytanie o warunki od wniosku, a także
kredytu hipotecznego od
kredytu osobistego!
Gdy klient zapyta na przykład w Check24 o
kredyt osobisty, najpierw pokazane mu są warunki banków, z najtańszymi na początku, a w nawiasach te, które można uzyskać, ponieważ wiele banków uzależnia to od zdolności kredytowej.
Jeśli klient złoży wtedy również online wniosek przez Check24, musi potwierdzić tam klauzule dotyczące Schufy.
Co robi Check24? Natychmiast wysyła klientowi 3 oferty, w których banki również sprawdziły to w Schufie, co oznacza, że klient ma od razu 3 razy zapytania o warunki w Schufie!
JEDNAK:
Sam Schufa mówi: zapytanie o warunki jest niezależne od scoringu,
Ponadto zapytanie o warunki widzi tylko klient, a nie inne banki!
Jeśli więc Schufa uwzględnia zapytanie o warunki w obliczeniach (choć sam to zaprzecza!), to nie ma potrzeby wykonywania zapytania o warunki, można kontynuować pracę z wnioskiem o
kredyt, ponieważ to wpłynie na scoring, mając tym samym efekt negatywny na scoring.
@ Pracownik banku:
czy masz coś pisemnego/oficjalnego od Schufy, gdzie potwierdza się, że zapytanie o warunki jest brane pod uwagę przy scoringu?
Możliwe jest bowiem, że klient miał 30 zapytań o warunki, ale wynik jego scoringu był już wcześniej niski?
Sam zajmuję się tym tematem od lat, początkowo był to dla mnie zwykły zainteresowanie, później związane z pracą.
(istnieją wciąż banki, które całkowicie pomijają wartość Schufascore przy warunkach
kredytów hipotecznych/
kredytów osobistych, zależy im tylko na tym, aby nie było żadnych negatywnych wpisów!)
Moje doświadczenie:
jeśli ma się maksymalnie 2 konta osobiste, maksymalnie 2 karty kredytowe, maksymalnie 1 bieżący
kredyt i wszystko jest regulowanie spłacane, można nadal mieć wynik scoringu w Schufie bliski wartości maksymalnej,
jeśli posiada się kilka kont osobistych, kart kredytowych, bieżących
kredytów, automatycznie spada się w rankingu riysku (nawet jeśli karty kredytowe, konta nie są używane, dlatego warto je wtedy zle zniana usunąć!)
Gdy zarejestrowałem się na meineschufa.de (nadala mam dostęp online, co pozwala mi zawsze sprawdzić, kto co zgłasza lub sprawdza!)
zauważyłem na przykład, że konta osobiste, które kilka lat temu zrezygnowałem, nadal były uznawane za bieżące (jako pracownik banku miałem moje
konto w banku, w którym pracowałem... obok swojego konta głównego, ale kiedy zmieniłem pracę, również zrezygnowałem z tego konta)
ale banki od czasu do czasu zapominały tego zgłosić do Schufy!!!!
Ludzie: sprawdźcie raport Schufy i dokonajcie oczyszczenia!
(u mnie było 3 pozycje, które nie istniały, ale wciąż były zgłoszone!)
Po usunięciu tych 3 pozycji, w kolejnym kwartale mój wynik skaczeł w górę! (z dobrego na bardzo dobry... więc można to interpretować jak ktoś chce)
Co jednak zauważyłem z czasem, to że wiele innych rzeczy ma duże oddziaływanie na scoring!!!
Na przykład klient w ciągu 4 miesięcy zawarł 3 umowy na telefony komórkowe, za każdym razem to było odnotowywane w Schufie, potem jeszcze subskrypcja Sky, również się tam pojawiała... ciekawe jest to, że klient (lub my wtedy w banku, posiadając informacje bankowe z właśnym scoringiem+Schufa) po 4 miesiącach pobraliśmy kolejne informacje, a okazało się, że scoring faktycznie znacząco spadł, nie mogliśmy w to uwierzyć, ponieważ dla nas jako banku nie było nic nowego widocznego.... wtedy klient zgłosił pełen raport o sobie, i wtedy zobaczyliśmy te umowy telefoniczne+subskrypcje Sky, skoro nie było w nim nic innego, to jedynym wyjaśnieniem spadku scoringu był ten fakt.
Jeśli zamawia się u sprzedawcy na fakturę (np. Otto itp.), to również jest to odnotowywane w Schufie i ma wpływ na scoring!
To nie banki sprawiają, że scoring jest zły (choć mogą to zrobić), należy dokładnie przyjrzeć się wszystkim danym, wtedy odkryje się wiele innych rzeczy.
Scoring to nic innego jak matematyka, rachunek prawdopodobieństwa...
a jeśli w Schufie mówią:
Klienci z 3 umowami na telefony komórkowe, subskrypcją Sky oraz 2 bieżącymi kredytami mają bardzo wysokie ryzyko niewypłacalności, to scoring klientów zostanie zgodnie z tym dostosowany!