Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest odwołanie kredytu PSD?

Napisany przez PSDWiderruf
Wartościowe Forum!

Od pewnego czasu regularnie czytam cenne posty. Sam/a podpisałem/am 22.12.2010 r. dwa umowy pożyczki z PSD Rhein Ruhr, przy czym jedna pożyczka jest udzielona przez KfW i została pośredniczona przez PSD. Pośrednik finansowy przeprowadził ten proces, a podpisanie umowy odbyło się w naszym domu. Podpisana umowa została przesłana do nas kilka dni później.

Mam kilka pytań:

Który wzór odstąpienia obowiązuje dla podpisanej 22.12.2010 r.? Czy już ten z 2010 r., czy może wcześniejsza wersja?

Pouczenie o odstąpieniu od umowy kredytu KfW znacząco różni się od tego w głównej umowie - jakie są szanse na sukces? Czy każda umowa jest traktowana osobno, czy też brana pod uwagę jest cała konfiguracja, czyli 2 umowy z odmiennym pouczeniem?

Czy warto skonsultować się z VZHH, czy lepiej od razu umówić się na osobistą konsultację w VZ? Nie jestem pewien/a, czy w ten sposób otrzymam odpowiedź na piśmie.

Często się podaje datę zawarcia umowy do czerwca 2010 r., gdy mówi się o szansach na sukces odstąpienia od umowy. Dlaczego właściwie? Czy dlatego, że podpisałem/am umowę pod koniec grudnia 2010 r. nie mam już dobrych opcji?

Dziękuję z góry za Twoje starania!

Wkrótce dodam skany.

Pozdrowienia,
Odstępcy z PSD

Napisany przez 3ducnici

Szanowne Forum!

Od pewnego czasu czytam cenne posty. Osobiście podpisałem dwa umowy pożyczki w PSD Rhein Ruhr dnia 22.12.2010 r., z czego jedna pożyczka pochodzi od KfW i została przekazana przez PSD. Pośrednictwo zostało dokonane przez doradcę finansowego, a podpisanie umowy odbyło się w naszym domu. Podpisana umowa została dostarczona kilka dni później.

Mam kilka pytań:

Która wersja odwołania obowiązuje przy podpisaniu 22.12.2010 r.? Czy już wersja z 2010 r., czy poprzednia?

Pouczenie o prawie do odwołania w przypadku kredytu KfW znacznie różni się od podstawowej pożyczki - jakie są szanse na sukces? Czy każda umowa jest oceniana osobno, czy brana jest pod uwagę cała sytuacja, czyli 2 umowy z różnym pouczeniem?

Czy warto sprawdzić to przez VZHH, czy lepiej skorzystać z osobistej konsultacji w VZ? Nie jestem pewien, czy potem zostanie sporządzona stosowna pisemna odpowiedź.

Często podaje się datę zawarcia umowy do czerwca 2010 r., kiedy mówi się o szansach na odwołanie. Dlaczego tak się dzieje? Czy z podpisem pod koniec grudnia 2010 r. nie mam już dobrych opcji?

Dzięki z góry za twoje starania!

W odpowiednim czasie zamieszczę skany.

Pozdrowienia,
PSD Widerrufer

Proszę o ponowne zadanie pytania wraz z WRBén jako WRB nieważna. W komentarzach wątek zwykle pozostaje na górze dzięki aktualizacjom, dzięki czemu mogą z niego skorzystać także kolejne uczestnicy forum.

Napisany przez 3eugh
PS:
Czy odstąpienie od umowy jest nieważne?
Odstąpienie od umowy - doświadczenia
Odstąpienie od umowy - pozew
Odstąpienie od umowy - rozwiązanie umowy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata