Re: Finansowanie Signal Iduna - Doświadczenia / Gwarancja Donner und Reuschel
Napisany przez Matbia242 -
- ndz mar 15, 2015 10:59 am
Witajcie,
ja i moja żona zamierzamy kupić istniejącą nieruchomość.
Cena zakupu: 310.000
Koszty dodatkowe zakupu: ~ 30.000€
Łącznie: 340.000
Kapitał własny: 80.000
BRAK poręczenia od członków rodziny (będzie ważne dalej)
Potrzebna finansowanie: 260.000
Otrzymaliśmy ofertę od Interhyp:
1) 50.000 KFW (to nie jest tematem pytania, więc tylko informacyjnie)
3) 210.000 Signal Iduna:
- Okres zapadalności oprocentowania: 20 lat
- Rzeczywista stopa procentowa: 2,72%
- Zwrot dodatkowy (raz w roku)
- Zmiana odsetek między 1 a 5 % moża dokonana dowolną ilość razy
pożyczka zapewnia wszystko, czego oczekujemy pod względem stabilności oprocentowania i elastyczności.
Przy szukaniu w Google znalazłem tylko jeden wątek o temacie Finansowanie hipoteczne przez Signal Iduna - Doświadczenia? (nie mogę jeszcze podać linku). Nic nie zostało wymienione odnośnie moich następujących pytań.
Moje pytania dotyczące pożyczki Signal Iduna:
1) Czy w Signal Iduna jest osobisty doradca?
2) Jak szybko reaguje Signal Iduna, gdy chce się zmienić odsetki. Wiemy, że są ubezpieczenia, gdzie najmniejsze zapytania potrafią trwać miesiącami.
3) Czy dodatkowy zwrot należy wcześniej zgłosić czy po prostu przelać na konto X?
4) Czy po dodatkowym zwrocie / zmianie odsetek otrzymuje się nowe zestawienie z pozostałym saldem do końca okresu zapadalności?
5) Jako dodatkowe porozumienie jest napisane: W ramach finansowania zostanie zawarta umowa poręczenia w Privatbank Donner & Reuschel --> Kto poręczy za kogo? Jak sobie to mam wyobrazić? Jakie są dla mnie tego konsekwencje?
Dziękujemy za waszą / Państwa pomoc
Pozdrowienia
ja i moja żona zamierzamy kupić istniejącą nieruchomość.
Cena zakupu: 310.000
Koszty dodatkowe zakupu: ~ 30.000€
Łącznie: 340.000
Kapitał własny: 80.000
BRAK poręczenia od członków rodziny (będzie ważne dalej)
Potrzebna finansowanie: 260.000
Otrzymaliśmy ofertę od Interhyp:
1) 50.000 KFW (to nie jest tematem pytania, więc tylko informacyjnie)
3) 210.000 Signal Iduna:
- Okres zapadalności oprocentowania: 20 lat
- Rzeczywista stopa procentowa: 2,72%
- Zwrot dodatkowy (raz w roku)
- Zmiana odsetek między 1 a 5 % moża dokonana dowolną ilość razy
pożyczka zapewnia wszystko, czego oczekujemy pod względem stabilności oprocentowania i elastyczności.
Przy szukaniu w Google znalazłem tylko jeden wątek o temacie Finansowanie hipoteczne przez Signal Iduna - Doświadczenia? (nie mogę jeszcze podać linku). Nic nie zostało wymienione odnośnie moich następujących pytań.
Moje pytania dotyczące pożyczki Signal Iduna:
1) Czy w Signal Iduna jest osobisty doradca?
2) Jak szybko reaguje Signal Iduna, gdy chce się zmienić odsetki. Wiemy, że są ubezpieczenia, gdzie najmniejsze zapytania potrafią trwać miesiącami.
3) Czy dodatkowy zwrot należy wcześniej zgłosić czy po prostu przelać na konto X?
4) Czy po dodatkowym zwrocie / zmianie odsetek otrzymuje się nowe zestawienie z pozostałym saldem do końca okresu zapadalności?
5) Jako dodatkowe porozumienie jest napisane: W ramach finansowania zostanie zawarta umowa poręczenia w Privatbank Donner & Reuschel --> Kto poręczy za kogo? Jak sobie to mam wyobrazić? Jakie są dla mnie tego konsekwencje?
Dziękujemy za waszą / Państwa pomoc
Pozdrowienia