Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Cześć, Czy AD FONTES Asset Management AG z Szwajcarii zostało usunięte z rejestru handlowego..!?

Napisany przez Luckyoldman
Cześć,

AD FONTES Asset Management AG, Szwajcaria, usunięta z rejestru handlowego......!
To było rezultat mojego googlowania !? Pieniądze przepadły ? Czy ktoś zna tę firmę lub może się coś na ten temat wypowiedzieć ?
Pozdrowienia,
Luckyoldman

P.S. Czy w Szwajcarii istnieje coś na kształt organu nadzoru finansowego ?

Re: Cześć, Czy AD FONTES Asset Management AG z Szwajcarii zostało usunięte z rejestru handlowego..!?

Napisany przez Cici

P.S. Czy w Szwajcarii istnieje coś takiego jak organ nadzoru finansowego?

Istnieje FINMA.

Napisany przez Luckyoldman

Hallo,

AD FONTES Asset Management AG z Szwajcarii, skreślona z rejestru handlowego......!
Takie było wynikiem moich poszukiwań w Google !? Pieniądze przepadły? Czy ktoś zna tę firmę albo może coś na ten temat powiedzieć?
Pozdrowienia,
Luckyoldman

P.S. Czy istnieje w Szwajcarii jakaś instytucja nadzoru finansowego?

Według FINMA, Szwajcaria, postępowanie upadłościowe przeciwko AD FONTES Asset Management AG zostało umorzone przez jednego sędziego z powodu braku aktywów w dniu 23.6.2014 roku. Wymieniony został Markus Hofmaier.

Mój doradca finansowy powiedział mi przez telefon, że kilku jego klientów zainwestowało tam pieniądze. Nawet w jego kręgu kolegów do tej pory nic o tym nie słyszał. Wszystko bardzo dziwne!

Dziwi mnie także to, że nie mogę znaleźć nic w internecie na temat poszkodowanych inwestorów. Nawet na tym forum. Podobno nie jestem jedyną ofiarą, jak mówił mój doradca finansowy.

W każdym razie jestem na tyle zaniepokojony, że zamierzam złożyć zawiadomienie o oszustwie.

Czy rzeczywiście nikogo poza mną to nie dotknęło??????? Czy 100.000,-€ to pikuś?

Z poważaniem, ale ze smutkiem,
Luckyoldman

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata