Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zmiana sposobu spłaty w przypadku kredytu całkowicie spłacanego?

Napisany przez bash
Cześć,

Dotychczas miałem wrażenie, że banki nie przewidują możliwości zmiany harmonogramu spłaty w przypadku kredytów spłacanych w całości na skutek ofert pośredników, czyli wszystko jest sztywne (np. brak dodatkowych spłat).

Czy istnieją jednak banki, które oferują możliwość zmiany harmonogramu spłaty (ewentualnie również dodatkowe spłaty) w przypadku kredytów spłacanych w całości? Czy oprocentowanie w takich ofertach musi koniecznie być gorsze w porównaniu do sztywnych umów, czy są jakieś wyjątki?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Elastyczność musi być kupiona.
pożyczka z pełnym spłaceniem ma stałą stopę spłaty i zazwyczaj nie ma opcji dodatkowych spłat ani zmiany stopy spłaty.
Jednak oprocentowanie jest trochę lepsze.
Jeśli chcesz mieć elastyczność, możesz na przykład zrobić dodatkową spłatę w wysokości 5% i 4% spłaty bezpośredniej.
Warto również skorzystać z niezależnej porady finansowej.
Gdzie mieszkasz?

Napisany przez uwehaensch

Cześć!
Panie Hillermann. Prawdopodobnie dla Pana bardzo interesujące: spróbuj wyszukać Zenke-Privatier w kontekście spłaty - ponieważ pewna mi dobrze znana spółdzielnia oferuje naprawdę super koncepcję, która może być bardzo pomocna pod wieloma względami.
Z szacunkiem,
Tim Zenke

Panie Zenke, czy mógłby Pan dostarczyć również sensowne wpisy na tym forum, czy tylko prosty samozachwalający marketing dla swojego nieuczciwego szwindlu, do którego to forum nie jest przeznaczone.

Napisany przez ADMCI4
Cześć uwehaensch!
Chciałbym rzeczywiście dostarczać sensowne treści... nie wiem teraz, co może być nieuczciwego w spółdzielni, która chce pomagać? Nie jestem spółdzielnią i nie wysyłam żadnej reklamy, ponieważ Zenke-Privatier nic nie sprzedaje - to tylko darmowa informacja. Polecam zerknąć na coś, co będzie bardzo pomocne w otwarciu oczu na inne oszczędne i samodzielne pomysły. Każdy musi chcieć samemu się rozeznać. Niektórzy nie chcą tego robić, nie będą więc wiedzieć, co jest możliwe w celu zostania prywatnym inwestorem. Bezcelowe są takie komentarze, które tylko zdają się krytykować, ale nie przyniosą użytkownikowi żadnej wartości.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Zenke-Przedsiebiorca Prywatny.
Właśnie obejrzałem/am Twoją stronę internetową i próbowałem/am dowiedzieć się, w jaki sposób inwestujesz pieniądze.

Cytat z Twojej strony internetowej w sekcji FAQ:
Jak to się dzieje, że zarobki są tak wysokie?
Spółdzielnia inwestuje codziennie na giełdzie w działalność związana z wahaniem rynku (zmiennością rynkową). Na DAX i Dow Jonesie występują ciągłe ruchy rynkowe spowodowane podażą i popytem. Spółdzielnia osiąga zyski dzięki szczególnie silnym trendom zmienności wyliczanym z góry. Bez względu na to, czy wykres rośnie czy spada, zawsze ktoś wygrywa, czy to poprzez put, czy call. Przy szczególnie silnych trendach inwestuje się zabezpieczająco, niezależnie od kierunku, w jakim porusza się rynek, spółdzielnia wychodzi zyskownie. Spółdzielnia więc nie inwestuje pieniędzy w banku, ale inwestuje podobnie jak nowoczesny bank. Więcej informacji na temat strategii zawarto w koncepcji.
Cytat kończy

To oznacza, że Ty sam - Zenke Przedsiebiorca Prywatny - w ogóle nie inwestujesz pieniędzy klientów, tylko pozwalasz innym osobom trzecim na to?

Napisany przez bash
Drodzy moderatorzy,

Nie widzę związku pomiędzy debatą po moim pierwszym postu a moim pytaniem. Czy istnieje możliwość zamknięcia wątku, zanim inni zainteresowani oryginalnym pytaniem klienci/użytkownicy nie zawędrują tutaj? Dziękuję!

PS: Tematy Genossenschaft, Privatier itp. mogą być kontynuowane przez kontrahentów poprzez prywatne wiadomości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata