Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Doskonalenie zawodowe na księgowego bilansowego

Napisany przez Schaefer888
Cześć wszystkim, mam nadzieję na jakieś cenne wskazówki i chętnie wysłucham Waszych doświadczeń.

Prawie trzy lata temu ukończyłem sukcesem moje szkolenie na bankowca i od tego czasu pracuję tam w obsłudze klienta indywidualnego. Praca sprawia mi przyjemność, ale szczerze mówiąc, nie wymaga ode mnie wystarczająco dużo wysiłku. Postanowiłem więc podjąć dalsze kształcenie. Chcę również rozwijać swoją karierę. Mogę sobie również wyobrazić zmianę pracy do większej firmy.

Znajomy polecił mi szkolenie na księgowego (IHK). W międzyczasie trochę poczytałem na ten temat, ale chętnie poznam Wasze opinie. Już spełniam wymagane kryteria dopuszczenia : ) Kto z Was zdobył już doświadczenie z tym szkoleniem? Czy opłaca się ten trud? Jakiego dostawcę możecie polecić?

Dzięki i pozdrowienia, Alex

Napisany przez credere
Mam za sobą również wykształcenie bankowe, następnie automatycznie trafiłem do doradztwa dla klientów indywidualnych, ponieważ tam najbardziej potrzebni są pracownicy. Następnie samodzielnie starałem się o możliwości dalszego kształcenia i najpierw zrobiłem bankowego specjalistę (IHK), a na koniec bankowego ekonomistę. Można to uzupełnić o tzw. studia menedżerskie, które prowadzą do tytułu bankowego ekonomisty. Obecnie pracuję w obszarze kredytów / klientów firmowych i zajmuję się problematycznymi zobowiązaniami kredytowymi. To zupełnie inny obszar obowiązków niż obsługa klientów indywidualnych. Chcę powiedzieć, że w branży bankowej z pewnością są również dla Ciebie interesujące posady. Bilansista lepiej jest powiązać z kwalifikacjami w dziedzinie księgowości podatkowej. Ludzie ci rozwijają się raczej w kierunku specjalisty od podatków / doradcy podatkowego lub bilansisty. Ale zasadzie możesz oczywiście dokonać takiej zmiany, ale będzie to miało niewiele wspólnego z tradycyjnym wykształceniem bankowym - ale z pewnością ta ścieżka również otwiera dobre perspektywy, szczególnie w większych firmach, to prawda.

Napisany przez maestro
Czy już się zdecydowałeś? Jestem akurat w takiej samej sytuacji

Napisany przez Eberhard1234
Mogę tylko polecić Ci dalsze kształcenie. Najlepszym wyborem byłby następnie Dyplomowany Księgowy Międzynarodowy, ponieważ daje Ci on wszystkie możliwości do dalszej kariery, nawet na arenie międzynarodowej. Kurs jest wymagający, a egzamin końcowy ma powyżej przeciętnej liczby osób, które go nie zdają. W celu przygotowania mogę polecić Szkołę Podatkową Endriss.

Napisany przez Jehan
Mogę się tylko zgodzić z Ebehard1234: Jeśli dasz radę, to wiele się przed tobą otworzy!

jehan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata