Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Duży Gracz... czy może tylko bardzo zły człowiek

Napisany przez Isklaro
Niezależnie od mojej pracy, mam kilka nieruchomości (domy mieszkalne / handlowe), z których uzyskuję dochód z wynajmu. Pomimo tego mam długi przekraczające 1 milion euro związane z nieruchomościami (obciążenie około 50%)

Sam zakupiłem działkę z własnych środków i już wybudowałem surowy budynek. Teraz jestem spłukany...

Potrzebuję jeszcze 200 000 euro, aby ukończyć budowę domu.

Czy mogę osiągnąć ogłaszane w internecie najlepsze stopy oprocentowania w wysokości 1,0%, czy jest to niemożliwe ze względu na całkowite zadłużenie?

Na moim pierwszym spotkaniu w banku usłyszałem uiuiuiui.. zarząd musi się zgodzić blabla, brzmi to dla mnie jak obniżenie oceny w notowaniu albo to tylko tania sztuczka oszusta?

Napisany przez Aipnos
Przy dobrej zdolności kredytowej i 10-letnim okresie zobowiązania na stałe oprocentowanie, można znaleźć banki oferujące finansowanie poniżej 1%.

Jeśli wynajmowana nieruchomość jest warta 2 mln, a na niej jest tylko 1 mln hipoteki, to dla banku wszystko wygląda bardzo dobrze.

Oczywiście wszystko musi być ocenione. Jeśli koszt budowy nowego budynku wraz z działką przekracza 400 tys. EUR, a bilans domowy się zgadza (dochody - wydatki), wielu banków byłoby zadowolonych z takiego klienta.

I zatwierdzenie przez zarząd następuje dopiero wtedy, gdy finansowanie budowy zostanie przeprowadzone tam, gdzie działa hipoteka na wynajmowaną nieruchomość (ponieważ żaden doradca nie może wówczas zatwierdzić finansowania na kwotę 1,2 mln).

Napisany przez 6Bankkaufmann
Kto ma długi w wysokości 1 mln EUR, powinien znać zasady gry.
(szwindel z trzema kubkami, bla bla..) Dziwi mnie jednak sposób, w jaki argumentujesz.
Sam pochodzę z branży wielkich kredytów i próbuję tylko zrozumieć, jak myślisz.
Mając pełną świadomość tych 1 mln EUR długów, czy zbudowałeś już konstrukcję budynku i teraz zabrakło ci pieniędzy?

Tu w ogóle nie chodzi o oprocentowanie, ale o realną możliwość wykonania projektu.

Dlatego pierwszym krokiem jest wizyta w banku, gdzie znajduje się główna kwota zadłużenia.

Pytanie. czy posiadasz zgodne z prawdą decyzje podatkowe z działalności gospodarczej, z których wynika, skąd pochodzą dochody z najmu istniejących nieruchomości?

Napisany przez Isklaro
Dokładnie, to związane z prawem budowlanym. Było bardzo skomplikowane uzyskanie pozwolenia na budowę. Aby uniknąć jego wygaśnięcia, rozpocząłem budowę 2 lata po otrzymaniu pozwolenia. Wiedziałem, że budynek nie będzie gotowy do zamieszkania, ale to nie jest problem. Dotychczas wszystko załatwiałem z dwiema bankami hipotecznymi, z których większość kredytów to kredyty KfW. Ale w tym przypadku, gdzie nie mogę odliczać odsetek, chcę uzyskać jak najtańsze pieniądze. Oczywiście mogę udokumentować wszystkie dochody.

Napisany przez Isklaro
To obecnie jest również wynajmowane. Więc nie jest to klasyczna surowa budowa. Tylko surowa budowa pod względem mieszkalnym.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Isklaro
Podsumowując, posiadasz:
- kredyty w wysokości około 1 mln euro
- kilka nieruchomości, z których osiągasz dochody z czynszu
- oraz teraz piszesz, że większość pożyczek to pożyczki ze środków pomocowych KfW.

Proszę uprzejmie podziel się informacją, jakie pożyczki ze środków pomocowych otrzymałeś, jeśli stanowią one większość, czyli powyżej 500 000 euro na sumę.

Ponieważ nie wiem, jakie to programy, to z niecierpliwością czekam na Twoją odpowiedź.

Napisany przez Isklaro
Energia odnawialna dla około 180 kWp

Napisany przez Isklaro
energii odnawialnej na około 180 kWP

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata