- pt mar 27, 2015 2:26 pm
W grudniu 2005 roku mąż i ja kupiliśmy Dom. Finansowanie uzyskaliśmy poprzez nasz bank hipoteczny. Mamy 2 kredyty i 1 umowę oszczędnościową budowlaną (kredyt wstępny). Okres wiązania odsetek do 12.2015 roku. W 2013 roku doradca zasugerował nam zawarcie kredytu forwardowego, aby dalej zabezpieczyć korzystne stopy procentowe. Podpisaliśmy więc umowę o kolejny kredyt do istniejącej umowy kredytowej z oprocentowaniem wynoszącym 3,5%. Teraz stopy procentowe jeszcze bardziej spadły i oczywiście teraz żałuję, że podpisaliśmy umowę. Okazuje się, że odwołania w naszych starych umowach są błędne, nie było nowej informacji o prawie odstąpienia w kontekście umowy przewidzianej jako kontynuacja. Czy mogę skorzystać ze specjalistycznej pomocy do odwołania się od umowy, czy też jest to bezcelowe, ponieważ podpisałam umowę dotyczącą kontynuacji finansowania? Mam zgodę od ubezpieczenia ochrony prawnej, aby skorzystać z pomocy prawnika po złożeniu odwołania i zmowie się z bankiem... Oczywiście chciałabym uniknąć tego sporu, jeśli nie ma szans na sukces. Będę bardzo wdzięczna za pomocne odpowiedzi.