Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Nowe konto bieżące

Napisany przez Johnny Cash
Cześć wszystkim,

Planujemy z moją partnerką otworzyć wspólne konto, na które będziemy wpłacać i wypłacać wynajem oraz inne wydatki, które dzielimy.

niedawno odwiedziliśmy naszą doradczynię finansową, żeby porozmawiać o naszym koncie oszczędnościowym. Wspomnieliśmy o trzecim koncie, a ona od razu zaproponowała nam zamknięcie obecnych kont w Sparkasse i otwarcie 3 kont w Deutsche Bank, gdzie moje saldo będzie oprocentowane (nie znam wysokości) i nie trzeba płacić opłat za prowadzenie konta.

Na trzecim koncie miałyby być potrącane wszystkie ubezpieczenia roczne, co miałoby pozwolić zaoszczędzić dodatkowo 7%, a mój pakiet ubezpieczenia samochodu również miałby być pobierany rocznie, choć byłoby taniej płacić go miesięcznie!? (Nie do końca zrozumiałem tę kwestię) Miałoby to być rodzaj konta do organizacji finansów...

Więc chyba nieźle brzmi z tym oprocentowaniem, choć raczej niezbyt wysokim, i brakiem opłat za prowadzenie konta.
Jednak wadą jest to, że w mojej okolicy nie ma Commerzbank, Deutsche Bank ani Postbank, gdzie można szybko wypłacić gotówkę.

Czy są jakieś inne wady lub zalety oraz czy ktoś ma doświadczenie z Deutsche Bank lub czy mógłby ktoś mi czegoś nie wyjawić!?

Dziękuję z góry za odpowiedzi!

Napisany przez brainy
Miesięczna płatność za ubezpieczenia kosztuje dopłatę.

Rocznie jest tańsze.

Posiadając darmowe konto w DKB lub podobnym banku, prawie wszędzie można wypłacić gotówkę za darmo...

Co do Deutsche Bank, nie będę nic pisać...

Och, masz rację! Wygląda na to, że przeoczyłem, że roczna opłata jest tańsza... Faktycznie.

Czy Deutsche Bank ma tak złą opinię?

Napisany przez brainy
Nie ma TYLKO jednego banku.

Zawsze chodzi o osoby, z którymi się ma do czynienia.

DB nie ma wielu klientów indywidualnych.

Jeśli chodzi o opłaty, DB nigdy nie była oszczędna w przeszłości.

Może się to zmieniło.

Napisany przez Hanomag

DB nie miała wielu klientów indywidualnych.

Jeśli chodzi o opłaty, DB nigdy nie była oszczędna.

Jeśli wiesz, że większość akcji w Postbank należy do DB, to to stwierdzenie nie do końca pasuje.

Mogę polecić jedno z banków PSD. Tam konta osobiste są bezpłatne, a gotówkę można wypłacić w każdym banku spółdzielczym lub Raiffeisenbank.

Napisany przez Matthew Pryor
Wygląda na to, że opłacanie corocznie jest tańsze... Prawda.

To może być prawdą w większości przypadków, ale są także ubezpieczyciele, którzy nie pobierają dopłaty za płatności rozłożone na raty. Warto dowiedzieć się o tym konkretnym ubezpieczeniu, zanim przyjmie się nieprzemyślane, ogólnikowe półprawdy jako ustalone fakty.

Napisany przez brainy

Jeśli wie się, że Postbank należy głównie do DB, to to stwierdzenie niezupełnie pasuje.

Postbank właśnie wprowadził opłatę w wysokości 99 centów za przelewy papierowe.

Jeśli wie się, skąd pochodzi Postbank, to bardzo niepokojące.

Napisany przez Flase

i nie trzeba płacić opłat za prowadzenie konta.

Więc to z oprocentowaniem, które prawdopodobnie nie będzie zbyt wysokie, i opłatami za prowadzenie konta, brzmi dość dobrze.

Cześć,

jestem klientem indywidualnym Deutsche Bank i zastanawiam się, o jakie konto chodzi.
Z mojej wiedzy wynika, że oferują oni tylko trzy modele kont, z czego dwa są płatne. Pozostałe jest przeznaczone dla studentów, uczniów i podobnych.

Co do oprocentowania, czy przypadkiem nie chodzi Ci o SparCard Deutsche Bank? To rodzaj nowoczesnej książeczki oszczędnościowej. Byłoby to dla mnie zupełnie nowe, gdyby saldo na koncie bieżącym było oprocentowane.

Jako kolejne konto mogę polecić Ci Comdirect. Aby wpłacić gotówkę, możesz skorzystać z bankomatów Commerzbanku.

Gotówkę możesz bezpłatnie wypłacać z wszystkich bankomatów Cashgroup.

Jeśli zdarza Ci się robić zakupy w Rewe lub Kaufpark, możesz wypłacić gotówkę do 200 euro bez opłat.

Napisany przez domrepp
W zasadzie zawsze jestem ostrożny, jeśli chodzi o otwieranie i zamykanie konta osobistego, mówiąc krótko o ocenie Schufa, ale jeśli chodzi o to, mogę polecić DKB! Absolutnie bezpłatne, nie zauważyłem żadnych haczyków przy normalnym użytkowaniu, a z dołączoną kartą VISA możesz wypłacać gotówkę WSZĘDZIE.

Dziękuję za wiele odpowiedzi.
Posłucham tego najpierw i może się odezwę jeszcze raz.
Jestem ciekawy, co z tego wyniknie.

Wesołych Świąt Wielkanocnych!

Napisany przez 6Bankkaufmann
W Shell można także wypłacić 200 EUR podczas tankowania.

Napisany przez florianmeier
Na temat obecnej strategii, jeśli można to tak nazwać.

Deutsche-Bank-Tochter: Die ungeliebte Postbank - Banken + Versicherungen - Unternehmen - Handelsblatt

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata