Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ponowna opłata za obróbkę

Napisany przez buschir
Dzień dobry!
Ponieważ zawsze otrzymuję szybką i profesjonalną pomoc w przypadku pytań, chciałbym ponownie poruszyć temat opłat manipulacyjnych. W ramach zakupu naszego domu w 2013 roku zaciągnęliśmy również pożyczkę mieszkaniową w LBS. Umowa oszczędnościowa była już wtedy aktywna, dlatego zaciągnęliśmy stosunkowo niewielką kwotę jako pożyczkę Bauspar. Za tę pożyczkę Bauspar pobrano opłatę manipulacyjną, zwana Agio. Przed Wielkanocą poprosiłem o zwrot tej opłaty, jednak LBS szybko ją odrzuciła. Nie jestem pewien, czy jest to uzasadnione, dlatego chciałbym najpierw uzyskać tutaj szczegółową odpowiedź, czy mam prawo do żądania zwrotu tej opłaty. Jeśli należy mi się zwrot, jakie kroki powinienem podjąć?

Napisany przez verschaukelt
Bausparkassen znoszą opłaty - Doradztwo finansowe FMH

Znalazłem to przypadkowo...

Dotychczas zawsze uważano, że opłata za uruchomienie w przypadku kas oszczędnościowych jest zgodna z prawem w wyrokach sądowych.

Być może również tutaj można skorzystać z możliwości skierowania sprawy do Rzecznika Finansowego w celu jej przeanalizowania.

Napisany przez buschir
Dziękuję, ponownie zajmę się tą kwestią.

Napisany przez Kass Finanz
Agio zazwyczaj wpływa na stopę procentową finansowania, co oznacza, że część odsetek pobierana jest jako opłata wstępna w formie jednorazowej opłaty, co powoduje obniżenie głównej stopy procentowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata