Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy możliwe jest refinansowanie/zamknięcie kredytu z okresem wolnym od spłaty

Napisany przez p.riegers
Cześć,

wziąłem kredyt studencki, który zakończyłem dużo wcześniej, niż planowano zakończenie studiów. Następnie rozpoczął się okres karencji, który kończy się teraz 30.04. Z powodu problemów zdrowotnych nie mogłem kontynuować studiów zgodnie z planem przez pewien czas, więc nie będę w stanie ukończyć studiów przed końcem okresu karencji. Istnieje zatem ryzyko, że od maja będzie ode mnie wymagane spłacenie całego zadłużenia. Wciąż prowadzę negocjacje z bankiem w sprawie przedłużenia okresu karencji.

Jeśli bank nie zgodzi się na przedłużenie, chciałbym równolegle spróbować ubiegać się o kredyt konsolidacyjny w innym banku z okresem karencji. Czy istnieje taki kredyt konsolidacyjny, czy zawsze od początku wymagane jest spłacanie rat?

Czy istnieją również kredyty konsolidacyjne z ratami progresywnymi, czyli początkowo niższymi, które wzrastają, gdy rozpoczynam pracę zawodową? W ten sposób mógłbym zacząć spłatę podczas studiów, ale dostosowaną do mojego niższego dochodu.

Z góry dziękuję
Pozdrawiam
peter

Re: Czy możliwe jest refinansowanie/zamknięcie kredytu z okresem wolnym od spłaty

Napisany przez Alex [CryptoMod]
KFW Bank?

Napisany przez FabianK
Hallo

Ja, takie rzeczy są już dostępne na rynku, trzeba tylko znaleźć odpowiedni bank. A najlepiej zrobić to dzisiaj za pomocą porównywarki kredytów online. Są one darmowe i niezobowiązujące, a mają najlepsze banki w tle. Musisz jedynie zwrócić uwagę na kilka istotnych rzeczy, aby znaleźć godnych zaufania dostawców.

Aby znaleźć godnych zaufania dostawców, napisałem bezpłatny e-book z poradami i sztuczkami, które na pewno ci pomogą. Znajdziesz go na stronie kreditvergleich4u.com. Miłej zabawy

Pozdrowienia

Fabian

Napisany przez Daukind

Witam

Takie rzeczy istnieją na rynku, trzeba tylko znaleźć właściwy bank. A najlepiej zrobić to dziś przez porównanie kredytów online.

Fabian

Które banki oferują progresywne raty w kredycie konsumenckim lub nawet istotny okres zawieszenia spłaty kapitału?

Jestem ciekawy, czy oprócz głupiej reklamy pojawi się coś więcej..

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata