Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: dyspozycja pacjenta i inne

Napisany przez eugen-graf
Cześć,

obecnie zajmuję się planowaniem mojej opieki na wypadek śmierci. Ponieważ nigdy nie miałem do czynienia z tym tematem, interesuję się kwestiami takimi jak dyspozycja dotycząca osób niezdolnych do wyrażenia zgody lub pełnomocnictwo przyszłości. Jak to wygląda u was, gdzie znaleźliście swoje formularze? Czy istnieje inna możliwość niż pójście do notariusza? Być może jakaś tańsza alternatywa.

Pozdrowienia i z góry dziękuję!

Napisany przez uwehaensch
Formularze internetowe są piękne i dobre, ale kto powie ci, czy są aktualne, a jeśli są, kto zagwarantuje, że te pełnomocnictwa utworzone z ich pomocą będą nadal aktualne i zgodne z prawem za kilka lat.

Istnieje znacznie tańsza i dość dobra opcja dla pełnomocnictw przysposobienia, decyzji opiekuńczych i pacjentów (oraz ewentualnych decyzji o opiece nad dziećmi).
Radca prawny, w ten sposób zrobiłem moje. Sporządzone notarialnie, bezpieczne i zawsze aktualne.

Kosztuje znacznie mniej niż u notariusza/prawnika i jest bardzo łatwe w pielęgnacji.

Niektóre ubezpieczenia prawne nawet zwracają koszty sporządzenia tych pełnomocnictw/decyzji.

Więcej informacji chętnie drogą prywatną.

Napisany przez agnes-lange
Cześć Eugen,

niedawno stworzyłem dokument dotyczący rozporządzenia pacjenta. Podczas moich poszukiwań natknąłem się na darmowy szablon online, który został również zweryfikowany pod kątem prawnym. Wystarczy go pobrać, wypełnić i przesłać do Bundesnotarkammer.

Pozdrowienia

Napisany przez uwehaensch

Przy moich poszukiwaniach w tej sprawie natknęłam się na darmowy szablon online, który został również sprawdzony pod kątem prawnym. Wystarczy go pobrać, wypełnić i wysłać do Federalnej Izby Notarialnej.

To możliwe, że szablony Monuty (= ubezpieczenie) są sprawdzone pod kątem prawnym, jednakże wszystkie darmowe szablony w internecie twierdzą to samo. Nie ma jednak żadnej gwarancji, że Monuta ponosi za to odpowiedzialność, a czy dyspozycja stworzona z ich użyciem będzie nadal ważna i prawna za kilka lat, tego nie jest w stanie przewidzieć nikt.

Radziłabym zachować ostrożność przy tworzeniu tak ważnych dokumentów poprzez internet tylko dlatego, że jest to darmowe. Moim zdaniem, to oszczędzanie w złym miejscu.

Napisany przez eugen-graf
Dziękuję wszystkim za rady i szczere opinie.

Napisany przez Ophelia
Absolutne bezpieczeństwo w razie awarii może zapewnić tylko notariusz.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata